Federer: Očekivao sam da će Ančić brže napredovati

OSIM spomenute epizode sa golim posjetiteljem središnjeg terena, u Wimbledonu danas nije bilo pretjerano uzbudljivo.

Čeka se sutrašnje muško četvrtfinale. U All England Clubu su odlučili da meč Federera i Ančića postave na Centre Court (što se i očekivalo), s početkom u 14 sati. Svi u tome meču traže odgovor na pitanje da li je Federer ranjiv, podsjećajući da je upravo Ančić posljednji koji je Federera pobjedio na travi.

Gostujući u wimbledonskom studiju BBC-a Federer je između ostalog kazao da je imao izuzetno težak ždrijeb na samom početku  "jer započeti turnir protiv Gasqueta u prvom kolu, naletjeti na Henmana u drugom, može se nazvati svim samo ne laganim poslom. Nervoza je neizbježna kada se otvara turnir, no u nastavku obično ide glatko."

Naravno, glatko kada je Federer u pitanju. Nije izgubio nijedan set, u prosjeku je igrao sat i pol.

"Protiv Ančića će sigurno biti teže. U ove četiri godine Mario je sigurno napredovao. Doduše, očekivao sam tada da će brže napredovati ali očigledno je trebalo neko vrijeme sazrijevanja." - kazao je najbolji svjetski tenisač o našoj uzdanici.

Federer provodi zaista mnogo vremena s novinarima, što na presicama, intervjuima, tv studijima; gotovo je više s njima nego na terenu.

"Ponekad se, kad krenem na presicu, osjećam kao da idem u stroj za pranje rublja; ubace me unutra, isperu, iscijede i onda izbace van. Često ne mogu vjerovati što sam sve rekao i što su u stanju izvući iz mene. Događa se da me i trener pita "kako to da ja neke stvari o tvojoj igri doznam iz novina a ne od tebe." 

"Ja mu jednostavno odgovorim da me nije ni pitao..." - dodao je baselski čarobnjak.

Svjetski broj jedan pokazao je da je i na ovom terenu šampion. Strpljiv, elokventan, šarmantan i govori na briljantnom engleskom (uz to još četiri strana jezika). Sve u svemu, vrlo ugodan sugovornik.

Za Index iz Wimbledona,

Pročitajte više