Federer: Očekuje me težak meč s Ančićem

ŠVICARAC Roger Federer čini se nepobjediv na travi, no idući mu je protivnik u četvrtfinalu Wimledona naš Mario Ančić, koji je u sve boljoj formi kako turnir ide dalje i koji ga je jedini u posljednje četiri godine pobijedio na travi.

Od 2002. Federer je na travi nanizao čak 45 pobjeda. No, protivnik u srijedu bit će mu Mario Ančić, koji ga, vjerujemo u to, može ponovo pobijediti.

"Ančić ima iskustva na travi. Bit će to vrlo težak meč" - izjavio je Federer nakon što se Ančić plasirao u četvrtfinale pobijedivši Srbina Đokovića u 5 setova, te dodao kako su mečevi protiv Ančića vrlo teški.

"Nedavno smo igrali na Roland Garrosu, no očito je da će sutrašnji meč biti potpuno drugačiji od onog na French Openu." - kazao je Federer.

No, 24-godišnji Švicarac, koji je u karijeri došao do 38 naslova, ne boji se nikoga jer zna kako treba igrati na travi, i vjeruje da može pobijediti svakoga.

Federer je čak sedam puta osvojio Grand Slam turnir, a osvoji li Wimbledon postat će treći čovjek u povijesti koji je do naslova pobjednika Grand Slama došao četiri put zaredom.

Ančić i Federer dosad su igrali četiri puta. Prvi put, 2002. u prvom kolu Wimbledona Ančić je zabilježio jedinu pobjedu. Nakon toga 2005. u Rotterdamu, te iste godine u Miamiju bolji je bio Federer, kao ove godine na French Openu.

A.H.

Pročitajte više