Federer pred Wimbledon zaboravio na US i Australian Open : Pobjeđujem Đokovića bilo kad i bilo gdje

TENISKA elita se sprema za početak novi Wimbledon, a u epicentru muškog turnira su četiri najbolja tenisača zadnjih godina: Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer i Andy Murray.

Federer je posljednji meč odigrao u finalu Roland Garrosa kada je poražen od Nadala u četiri seta. Nakon toga je trebao nastupiti u Halleu, ali je odustao, te se odlučio isključivo pripremati za Wimbledon.

"Sve je super. Nakon deset minuta tenisa na travi već sam ju osjetio pod nogama. Na travi mi je tako normalno i lagano igrati" rekao je Federer za službenu stranicu trećeg Grand Slam turnira godine.

"Zadovoljan sam svojom igrom u zadnje vrijeme. Zadovoljan sam posebno igrom i pobjedom protiv Đokovića u polufinalu Parizu, ali i zbog svih prijašnjih pobjeda na tom turniru."

Novinara je zanimalo je li mu ta spomenuta pobjeda protiv Đokovića posebno podigla samopouzdanje prije Wimbledona.

"Ništa posebno. Iako je bio u velikoj seriji pobjeda to ne znači da je nedodirljiv. Ranije sam ga pobjeđivao, pa tako i sada tvrdim da mogu Đokovića pobijediti bilo gdje i bilo kada" rekao je Federer.

Inače, novinar je pitanje temeljio na posljednja dva poraza koja je Federer doživio od Đokovića na Grand Slam turnirima (US Open 2010. i Australian Open 2011.).

"Bit će interesantno ove godine u Wimbledonu. Dosta je potencijalnih pobjednika" završio je Federer.

Pročitajte više