Federer u Torontu uzeo 40. titulu

U FINALU turnira iz Masters serije u Torontu  Roger Fedrer je u tri seta savladao Francuza Richarda Gasqeta (2-6 6-3 6-2).
A mirislao je na senaciju...

U prvom setu gledali smo nekog nepoznatog Federera. Čak 17 grešaka bez prisile napravio je svjetski broj 1, a prvi winner uzeo je tek kod rezultata 5-2 za Gasqueta.

Treba doduše dodati da je Gasquet igrao čvrsto, dobro servirao, odlično reternirao i napravio samo dvije pogreške.

Švicarac se nije baš previše uzbuđivao, čak ni na početku drugog seta kada je Gasquet imao 0-40 na Fedrerov prvi servis game. Već u sljedećem Gasquetov servis je "pukao".  I u trećem gemu Fedrer je ponovo izvukao svoj servis iz 15-40 i nakon 3-0 zatim 5-2 Gasquet nije imao šanse za povratak u set.

U trećem setu bilo je samo pitanje trenutka kada će Gasquet pokleknuti, a dogodilo se u petoj igri. Koliko god da je Gasquet parirao teško se bilo braniti protiv toliko različitih riješenja koje je u stanju improvizirati Roger Federer. Do kraja meča niti jednog trenutka pobjeda Švicarca nije dolazila u pitanje.

Tako je u Torontu Roger Federer proslavio 25. rođendan i 40. titulu ali i cifru zarađenog novca od turnirskih nagrada zaokružio na 25 milijuna dolara.

"Borio sam se Žestoko jer sam naprosto morao. Bilo je teško. Krenuo sam vrlo loše i Richard je imao šansu na početku drugog seta , no nekako sam se ipak izvukao." - kazao je Federer za SKY Sport nakon pobjede.

Gasquet ce dugo pamtiti propuštenu priliku na početku drugog seta kada je na Fedrerov servis imao  0-40. 

"Odigrao sam fantastičan prvi set. Igrao sam sjajano. Kada nisam iskoristio šansu na početku drugog seta, znao sam da više prilika neću imati jer protiv Rogera jednostavno moraš iskoristiti to malo šansi što dobiješ:" - rekao je mladi Francuz nakon meča.

M.J.
 

Pročitajte više