BELLATOR 214

Fedor pao već od prvog udarca, Bader ekspresno postao prvak

Foto: Screenshot

FANOVI slobodne borbe koji su "odrasli" na kultnom Prideu, s velikim su nestrpljenjem iščekivali prethodnu noć. Naime, na eventu Bellator 214 glavna borba večeri bila je finale teškaškog Grand prixa. U njemu su rukavice ukrstili Amerikanac Ryan Bader i slavni Rus Fedor Emelianenko, jedan od najvećih MMA boraca svih vremena za kojeg se činilo kao da doživljava novu mladost. Ipak, borba je ekspresno okončana i fanovi ruske legende mogu biti tužni i razočarani jer je Fedor već u 35. sekundi bespomoćno ležao na podu, a sudac je morao prekinuti meč.

Bader je bacio široki lijevi kroše koji se nije činio naročito ubitačan, ali je Fedor odmah klonuo i već u idućoj sekundi Amerikanac je bio na njemu i još jednim udarcem završio borbu. Bader je ušao u povijest kao prvi Bellatorov borac koji istovremeno drži titule u dvije kategorije, s obzirom na to da je i aktualni poluteškaški prvak u toj organizaciji. Bader je bio iznimno korektan nakon borbe te je čestitao suparniku na veličanstvenoj karijeri i poručio da je Fedor jedan od najvećih koji su kročili u kavez.

Fedorova priča iz snova o povratku i uzimanju jednih od najvrjednijih pojaseva u karijeri tako je završila pomalo razočaravajuće. Baš kao i u posljednjem porazu, onom od Matta Mitrionea, pao je od prvog udarca koji nije bio klasični "nokaut-udarac" i očito mu je brada mnogo osjetljivija nego na vrhuncu slave. Premda je i prije borbe rekao kako sve češće razmišlja o umirovljenju s obzirom na to da ima 42 godine, cijeli borilački svijet potajno se nadao da bi Bellator mogao za kraj velike karijere organizirati borbu između Fedora i Cro Copa, reprizu najvećeg teškaškog obračuna u povijesti. 

Pročitajte više