PLIVANJE

Fenomenalna Lana Pudar (16) osvojila zlato za BiH na Europskom prvenstvu u plivanju

Foto: Profimedia

NEVJEROJATNA bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) ostvarila je danas najveći uspjeh karijere. Osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Europskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu. Nakon nastupa u disciplinama 50 i 100 metara delfin, nakon kojih je osvojila i europsku broncu, Pudar je danas nastupila i u finalnoj disciplini na ovom Europskom prvenstvu te došla do prvog zlata.

Pudar je isplivala vrijeme 2:06.81, što joj je bilo dovoljno za najveći uspjeh u karijeri. Pudar je nastupila u stazi broj 2 te je prvo mjesto držala od starta utrke pa sve do samog kraja. Srebrna medalja pripala je Dankinji Heleni Bach, koja je zabilježila vrijeme 2:07.30, a bronca talijanskoj plivačici Ilariji Cusinato s vremenom 2:07.77.

Nastupanje pod hrvatskom zastavom nikad nije bilo realno očekivati

Podsjetimo, ranije se pisalo i da bi Pudar mogla nastupati pod hrvatskom zastavom, ali je njezin otac Velibor prekinuo te glasine i objavio kako će njegova kći nastupati za zemlju koju i danas predstavlja.

"Molim vas da ne 'morite' više sa pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu", napisao je tada nekadašnji golman Veleža Velibor Pudar na Facebooku.

Pročitajte više