Esport

Fernando Alonso pokreće esport tim, evo u čemu će se natjecati

FOTO: EPA-EFE

NAKON što je manje od godinu dana proveo u partnerstvu s G2 Esportsom, Fernando Alonso odlučio se na novi ozbiljni korak u esportu. Njegov FA Racing tim u partnerstvu s Veloce Esportsom tvorit će novu organizaciju čiji će se vozači natjecati u više trkaćih simulacija.

>Zašto sam ponovno počeo igrati League of Legends

Razlika između natjecanja u virtualnim trkaćim simulacijama i pravim utrkama sve je manja, zbog čega se sve više trkaćih brendova i natjecanja pokušava opskrbiti mladim natjecateljima upravo uz pomoć esporta. Dvostruki prvak Formule 1, Španjolac Fernando Alonso, jedan je od onih koji su među prvima u automoto svijetu prepoznali potencijal esporta. Međutim, partnerstvo sa španjolskim G2 Esportsom trajalo je manje od godinu dana.

Novi Alonsov tim trenutno ima sedam igrača i natjecat će se u iRacingu, rFactor 2, DiRT Rally 2.0, Project Cars 2 i Gran Turismu. "Veoma sam uzbuđen što mogu predstaviti talentirane i posvećene vozače koji će predstavljati moj tim u novoj sezoni", izjavio je Alonso prilikom objave sedam vozača i vozačica iz tima. Među njima je i Jamie Laura Chadwick, prva djevojka i najmlađa vozačica koja je osvojila britansko GT Prvenstvo u 2015., a tri godine kasnije postala je i prva vozačica koja je ostvarila pobjedu u BRDC British Formula 3 Championshipu.

Foto: FA Racing

Pročitajte više