FIFA najavila istragu o ogledu Dinama i Partizana

IAKOse činilo kako će o izgredima navijača na utakmici Dinamo Partizan u švicarskom Kriensu raspravljati jedino nacionalne federacije obaju klubova, u cijelu priču uključila se i Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Disciplinska komisija FIFA-e najavila je istragu o razlozima prekida utakmice, nakon čega će donijeti odluku hoće li nekog kazniti.

"Iako su prijateljske utakmice pod jurisdikcijom nacionalnih Saveza, FIFA je odlučila istražiti cijeli slučaj. Zatražili smo potpuni izvještaj od organizatora, Švicarskog nogometnog saveza, te samih klubova," kazao je glasnogovornik krovne nogometne orgnizacije, Andreas Herren.

Finalni dvoboj "Aqua Nova - Cupa" u švicarskom Kriensu između zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana prekinut je u 68. minuti zbog tučnjave navijača pri rezultatu 2:0 za "Modre". Prije toga utakmica je prekinut u dva navrata, a sudac Carlo Bertolini skratio je prvo poluvrijeme za pet minuta. Nakon utakmice policija je privela deset osoba, a jedan je navijač završio u bolnici.

Europska nogometna federacija (UEFA) obzanila je kako neće pokretati nikakvu istragu, jer se radilo o prijateljskoj utakmici.

Pročitajte više