Fifa odvojila 3 milijuna dolara za Haiti

FINANCIJSKI odbor Svjetske nogometne federacije (FIFA) na sastanku u Zürichu u četvrtak odobrio je prijedlog da se "haićanskoj nogometnoj obitelji" pomogne iznosom od 3 milijuna dolara. Fifa je odmah nakon katastrofalnih potresa na Haitiju uplatila 250.000 dolara.

Nakon što su članovi Financijskog odbora saslušali dramatičan izvještaj potpredsjednika Fife i predsjednika zone CONCACAF Jacka Warnera, koji je nedavno posjetio nastradalu zemlju, odlučili su izdvojiti velik iznos od 3 milijuna dolara za posebne namjene.

Naime, taj će iznos biti posvećen oporavku haićanske nogometne obitelji, odnosno za rekonstrukciju i obnovu prostorija tamošnjeg saveza, nogometnih igrališta i objekata, kao i za podršku održavanju natjecanja u seniorskoj konkurenciji i za mlađe dobre uzraste.

"Poput svih ostalih, i ja sam bio jako pogođen izvještajima koji su stizali s Haitija. U suradnji s Haićanskim nogometnim savezom, nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju u toj zemlji i ponuditi im svu pomoć koju možemo", izjavio je predsjednik Fife Joseph Blatter.

Pročitajte više