FIFA slučajno izbrisala Srbe s rang-liste

"NOGOMETAŠI Srbije netragom su nestali s svjetske nogometne karte" - pišu u utorak srpski mediji. Naime, novinari su ostali začuđeni kada prilikom pretraživanja službene FIFA-ine rang liste reprezentacija nisu pronašli onu svoju.

36. pozicija koju su prema posljednjim saznanjima trebali držati nekadašnji "Plavi" zjapila je prazna. Tako će i ostati sve dok se ne odigraju prijateljske utakmice dogovorene za ovaj tjedan, javili su iz FIFA-e.

Vrhovna svjetska nogometna reprezentacija, naime, priznala je svoju pogrešku novinaru Blica koji je potražio objašnjenje misterioznog nestanka.

"U pitanju je greška, tehničke prirode. Naši ljudi trenutno rade na tome, tako da vjerujem da će se to vrlo brzo ispraviti i da će se Srbija ponovo naći na službenoj rang ljestvici." - srpskom novinaru je rekao Nikola Mango, administrator u odjelu svjetske krovne nogometne organizacije zadužen za odnose s javnošću.

Nakon reprezentacije Grčke, piše Blic, (aktualni europski prvaci su trenutno 32. reprezentacija na svijetu, prema posljednjim podacima iz srpnja) koja je skupila 780 bodova, zatim Australije, Rusije i Senegala, slijedi Bugarska na 37. mjestu, dok su izabranici Javijera Clementea jednostavno - nestali. Njihov povratak, tako, očekuje se krajem ovog tjedna nakon odigravanja brojnih prijateljskih susreta.

Dodajmo, reprezentacija Srbije u prijateljskom susretu s Češkom po prvi puta igrat će u novim, crvenim dresovima.

D.R.

Pročitajte više