Fight Channel vam donosi povratak legendarnog "Spidera" i UFC Fight Night: Silva vs. Bisping

Foto: UFC

LONDONSKA O2 Arena 27. veljače je rezervirana za UFC Fight Night 84 priredbu na kojoj će se nakon jednogodišnjeg izbivanja sa scene u oktogon vratiti jedan od najvećih boraca svih vremena, Anderson “The Spider” Silva. Kako se ne bi dosađivao, društvo u kavezu će mu praviti najbolji engleski borac, veteran  Michael “The Count” Bisping. Fight Channel PPV i fightchanneltv.com vam donose izravan prijenos UFC Fight Night: Silva vs. Bisping priredbe u subotu, 27. veljače, s početkom u 22:00 sata.

Andersona Silvu su do prije nekoliko godina redovito nazivali najboljim MMA borcem svih vremena. Mnogi ga i dan danas tako oslovljavaju, što nije čudno s obzirom da Brazilac dalje drži brojne rekorde u najelitnijoj organizaciji na svijetu. No bivši prvak srednje kategorije u posljednje se vrijeme našao u najtežoj fazi svoje impresivne karijere. Nakon 10 uspješnih obrana naslova “The Spider” se 2013. u kavezu našao s čovjekom koji je označio kraj njegove dugogodišnje vladavine, Chrisom Weidmanom. Silva je doživio nokaut, a u revanšu je doživio još veću tragediju, brutalni lom noge nakon kojeg se činilo kako “The Spidera” više nikada nećemo vidjeti u akciji. Ipak, on se oporavio i u siječnju 2015. suočio se s još jednim miljenikom publike, Nickom Diazom. Nakon pet rundi uspio je izboriti sudačku odluku, međutim, borba je poništena budući da je Silva bio pozitivan na steroide, a Diaz na marihuanu. “The Spider” je zaradio jednogodišnju suspenziju i sada će u borbi protiv Bispinga ponovno tražiti put prema vrhu, unatoč činjenici da je mu je već 40 godina.

S druge strane, Michael Bisping je jedan od najboljih boraca koji se nikada nisu ni borili za titulu. Pobjednik treće sezone The Ultimate Fightera poznat je po vrhunskoj kondiciji i osličnom stand upu, te je stalni član UFC-ovog rostera već gotovo deset godina, međutim, uvijek je zakazao u nastupima protiv najelitnijih boraca. Bisping je u prošloj godini izborio odluke nad C.B. Dollawayjem i bivšim izazivačem Thalesom Leitesom u posljednjem nastupu u srpnju, a sada će pokušati poraziti najveću legendu s kojom se ikada suočio i napraviti veliki korak prema osiguravanju borbe za naslov.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo borbu između još jednog para odličnih srednjaša. MMA zvijezda Gegard Mousasi suočit će se s bivšim izazivačem, Thalesom Leitesom. Armenski Nizozemac, Mousasi, prošle je godine konačno uspio povezati dvije pobjede u oktogonu, no u posljednjem nastupu u rujnu Uriah Hall ga je zaustavio letećim koljenom i priuštio mu novi poraz. Mousasi se orginalno trebao sastati s Bispingom, no povratak Silve je promijenio planove UFC-ovih čelnika te će sada povratak među pobjednike tražiti u meču s Bispingovim posljednjim protivnikom, Leitesom. Leites unatoč porazu od Bispinga u svojoj drugoj UFC epizodi izgleda doista impresivno. BJJ majstor koji je još 2009. izazvao naslov Andersona Silve, vratio se u organizaciju 2013. potpuno preporođen. U seriji od pet pobjeda demonstrirao je veliki napredak u stojci, ostvarivši dva nokauta. No poraz od Bispinga vratio ga je korak unazad i sada će preko Mousasija pokušati dokazati da je spreman napraviti još jedan napad na titulu.

Ne propustite povratak legendarnog “The Spidera” i UFC Fight Night: Silva vs. Bisping, u subotu, 27. veljače, s početkom u 22:00 sata, uživo na Fight Channelu PPV i fightchanneltv. com.

UFC Fight Night: Silva vs. Bisping

Glavne borbe

Anderson Silva vs. Michael Bisping
Gegard Mousasi vs. Thales Leites
Tom Breese vs. Keita Nakamura
Francisco Rivera vs. Brad Pickett

Pročitajte više