Finale prije finala...

STRAŠNI srpski "Delfini" i Rudićeve "Barakude" u petak s početkom u 9.20 po srednjeeuropskom vremenu borit će se prolaz u finale  vaterpolskog SP-a.

Susret visokog rizika pratit će, osim silnog i nabrijanog gledateljstva, čak tisuću i policajaca. Navijačka uvertira odigrala se već tijekom četvrtfinala Grčka - Srbija. Stari poznanici, prenosi Kurir, premda ih na tribinama nije bilo mnogo, veliki su dio susreta iskoristili za uvježbavanje koreografije kako bi što složniji dočekali finale prije finala. Naši istočni susjedi tako su uglas skandirali Helas ole, ole... dok su Grci kolegijalno odgovarali: Srbija, Srbija! A zajedničko su navijanje u ekstazi završili kultnom "Ubij, ubij ustaše!", na što pripadnici osiguranja nisu ni trepnuli okom. Što nas čeka sutra u Melbourne Sports and Aquatic centru, nije teško za pretpostaviti. 

Polufinalnu utakmicu, kako smo naveli, pratit će oko tisuću policajaca i pripadnika posebne jedinice "Securityja", a organizatori će angažirati i dodatne sigurnosne patrole na motociklima, biciklima te policiju na konjima, koja je svima ostala u sjećanju s EP-a u Kranju. Srbi i Hrvati bit će jedini navijači koje će policija tijekom australskog SP-a razdvojiti na tribinama. Dosad je, naime, gledateljstvo bilo išarano navijačima svih nacija, a susrete je motrilo tek oko 250 pripadnika osiguranja.

No, žestoko će osim na tribinama biti i u bazenu. Reprezentativci Srbije, nakon dva potpuno drugačija poluvremena protiv Grka, ne žele istrčavati s pompoznim izjavama. Njihov izbornik već je istaknuo da će meč s Hrvatskom biti najteži na prvenstvu, a osim vječnog rivaliteta, podvukao je ime Mihe Boškovića.

"Imali smo daleko teži put do polufinala. Umorni jesmo, ali i spremni za meč. Nije fraza, ali zaista cijenim ovaj hrvatski sastav. Ali ne ulazimo u bazen s namjerom da izgubimo. Naprotiv, ubijeđen sam da ako odigramo kako znamo ne bi trebalo biti problema." - dodaje srpski izbornik.

Rudić: Imamo svoje adute

Ratko Rudić, dan uoči velike bitke, zrači samopouzdanjem; "Srbi imaju dobru obranu, dok im napad nije kao nekada. Mi smo za sada ostvarili sve ciljeve, idemo dalje. Možemo pobijediti i ući u finale. Imamo svoje adute."

 "Svi mi znamo da utakmica s Hrvatskom nije isto što i neka druga utakmica. Čak ni s Mađarima, s kojima se godinama unazad borimo za zlato. Ovaj susret nosi specifičnu težinu i krajnje je nezahvalno rasipati se izjavama. Ono što sigurno mogu kazati i obećati je da ćemo kao i svaki put kad uskočimo u bazen, izginuti za pobjedu. Šanse su nam 50:50. Vidimo da Hrvati igraju odlično, a njihovi rezultati najbolje svjedoče o toj činjenici. Sigurno nas čeka teška utakmica i ponavljam da ćemo dati sve što je u našoj moći." - najavio je Danilo Ikodinović.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više