Fiorentini: Bez dobre volje iz Donjecka nema ništa od Pletikose

MEDIJSKA nagađanja o eventualnom povratku "splitske hobotnice" na Poljud sve su češća. Pletikosa je na prijateljskoj utakmici s Brazilom na Poljudu dočekan gromoglasnim ovacijama, svima je jasno da bi navijači Hajduka oduševljeno prihvatili povratak Stipe Pletikose.

Nakon što je Stipe u više medijskih istupa od Hajduka zatražio "agresivniji pristup" u pokušajima da ga se vrati na Poljud, neki su mediji objavili kako sportski direktor Hajduka Igor Štimac planira put u Donjeck, gdje bi se pokušao dogovoriti s predsjednikom Šahtara o povratku Pletikose na Poljud.

Tim smo povodom popričali s direktorom Hajduka, Fredijem Fiorentinijem, koji nam je kazao kako Štimac putuje u Pulu na utakmicu, a ne u Donjeck. No, priznao je da kontakti s Šahtarom postoje, ali financijske prepreke djeluju nesavladivo za siromašni Hajduk.

"Svi u Hajduku bi bili presretni kad bi se Stipe vratio, ali mi ne možemo licitirati s visinom odštete Šahtaru. Stipe i sam to zna, kao što zna da, ako uspije srediti papire, da je dobrodošao u Hajduk." - kazao je Fiorentini u razgovoru za Index.

"Mi zaista pokušavamo sve, ali bez dobre volje s druge strane, teško da će biti nešto od toga." - zaključio je direktor Hajduka.

Pročitajte više