Fiorentinini navijači sramotnim grafitima Juventusu zgrozili javnost

Foto: EPA-EFE

JUVENTUSOVI nogometaši prije početka utakmice kod Fiorentine zapalili su svijeću u čast preminulog kapetana domaćina Davidea Astorija i tako dirljivom gestom najavili derbi.

Mandžukić omogućio Ronaldu tron liste strijelaca, Juventus slavio u derbiju

Završilo je 3:0 za aktualne prvake Italije na uvijek teškom gostovanju po njih. Da bude i mučno pobrinuli su se domaći navijači uistinu nepotrebnim činom.

Naime, u Firenzi su viđeni grafiti na kojima piše "-39", što aludira na 39 poginulih navijača Juventusa na Heyselu 29. svibnja 1985. za vrijeme tragičnog finala Kupa prvaka između Liverpoola i Juventusa. 

Ni to im nije bilo dovoljno pa su ispod toga napisali "Scirea, gori u paklu" što se odnosi na legendarnog kapetana Stare dame Gaetana Scireu koji je tragično izgubio život u prometnoj nesreći 3. rujna 1989. u poljskom Babsku.

Uz to, s tribina su domaći navijači pjevali: "Volim Liverpool."

Talijanska javnost je zgrožena, a Juventusov direktor Pavel Nedved prokomentirao je sve viđeno.

"Uznemirujuće, loše i sramotno. Ovakve probleme ne treba rješavati samo Fiorentina, to je problem na svim stadionima", smatra Čeh, a Juventusov trener Massimiliano Allegri dodaje:

"Tko god je to napravio, treba ga uhititi."

Fiorentinin gazda Andrea Della Valle također je zgrožen.

"Klub čvrsto osuđuje uvredljive i nepristojne grafite protiv bivšeg kapetana Juventusa Gaetana Sciree i svih žrtava Heysela."
 

Pročitajte više