ČUDO NA ANFIELDU

FOTO Britanske naslovnice: Čudo na Anfieldu

Foto: EPA-EFE, Daily Mail, Daily Telegraph, The Times, The Guardian, Mirror

LIVERPOOLOVA čudesna pobjeda od 4:0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone dominantna je tema na naslovnicima britanskih medija u srijedu

Čudo na Anfielda

S naslovnice Daily Maila odjekuje naslov "Čudo s Anfielda".

"Čudo na Anfieldu prepisano sa stranica čiste fantazije", naslov je u The Independentu, dok The Guardian sjajnu Liverpoolovu pobjedu opisuje kao da nije s ovog svijeta.

Senzacionalna pobjeda Liverpoola koju neki opisuju kao nešto najbolje u modernoj eri nogometa, omogućila im je da nadoknade zaostatak od 0:3 iz prve utakmice polufinala i da opet dođu u finale najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Neki ovo čudo s Anfielda uspoređuju s čudom iz Istanbula kada je Liverpool nadoknadio zaostatak od tri gola za pobjedu nad Milanom u finalu Lige prvaka 2005.

"To je Liverpoolov talent: da vam oduzme sve što ste mislili da znate o nogometu i nogometašima, da vas odvede na mjesto za koje ne znate i na koje nikad niste htjeli otići", piše komentator Jonathan Liew u The Independentu.

"Genijalan um Jürgena Kloppa"

Britanski listovi nisu zaboravili pohvaliti genijalan um trenera Liverpoola Jürgena Kloppa. 

"Jürgen Klopp je naveo Liverpool da vjeruje kako može učiniti nemoguće", dodaje Matt Dickinson u Timesu. 

"Nakon ovoga mogao se skinuti i trčati oko Anfielda sa spuštenim hlačama i sve bi to izgledalo kao dio njegovog manijakalnog njemačkog šarma. S tim smiješkom i ovakvim nogometom, može se izvući iz bilo čega."

I asistenciju Trenta Alexander-Arnolda koja je zatekla nespremnu obranu Barcelone i dovela do pobjedničkog četvrtog gola Divocka Origija, britanski su novinari obasuli hvalospjevima.

"I nakon što je prošlo 79 minuta najslavnija momčad svijeta moderne ere svedena je na skupinu uzmuvanih gledatelja koji posrću u žutim majicama", piše The Guardian.

"Sezona Lige prvaka koja se činila kao još jedno krunjenje Lionela Messija, preusmjerena je na radost svih u drugom smjeru. I sada će u Madridu prvog dana lipnja biti Liverpool", zaključuju.

Pročitajte više