VIDEO Maksimir je opet pun nakon šest godina tišine! Pogledajte ambijent koji je dočekao igrače Dinama

Foto: Index

NAKON šest godina tišine, maksimirski sjever opet je pun. Zauzeli su ga navijači Dinama, koji su prekinuli bojkot i vratili se na svoje radno mjesto. Ista lica danas predvode tu skupinu, a ista lica sjede i u svečanoj loži kluba, šest godina nakon što su navijači protiv njih počeli svoju borbu. No, jedni bez drugih nemaju svoju svrhu i to su konsenzusom priznali.

Danima se priča o velikom povratku Boysa, a ispod radara prolaze tisuće onih koji su na Maksimir stigli zbog nogometa, Lige prvaka i napetosti koja zbog Dinamove neravnopravnosti ekipama iz skupine traje jako kratko. Otprilike koliko i zagrijavanje za spektakl koje je večeras konačno izgledalo pristojno. Nema simbioze kao nekad, ali dug je put do oporavka. Dinamo i njegove službene navijače dijele godine hladnog ratovanja, a običan puk treba se opet navući na ljubav prema klubu. Večeras ih se na Maksimiru okupilo oko 25 tisuća. Stigli su i navijači Juventusa koji su napunili jug.

Igrači Dinama nakon dugo vremena dočekani su koreografijom prilikom izlaska na travnjak. Skandiranje protiv Uprave prvi put čuli smo pred kraj prvog dijela, kada su Boysi podignuli transparent s natpisom "280 milijuna razloga za izbore u Dinamu", aludirajući na cifru koju je familija Mamić sa suradnicima izvukla iz kluba, a na temelju optužbi koje im institucije stavljaju na teret. 

Na sjeveru su dvije frakcije Boysa razdvojene ogromnom tampon zonom i stotinama redara. Do sukoba je došlo izvan stadiona, između Boysa i gostiju iz Italije. 

> VIDEO Sukob navijača kod stadiona, policija brzo uvela red



 




Pročitajte više