FOTO Horor u Koprivnici. Banić koljenom nokautirao suigrača i slomio mu kosti lica

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

STRAŠNE scene vidjeli su gledatelji na susretu 33. kola SuperSport HNL-a između Slavena i Gorice. U 20. minuti susreta, kod rezultata 0:0, golman Gorice Ivan Banić istrčao je iz šesnaesterca u namjeri da izbije loptu. Nije ispred sebe vidio suigrača Đuru Giulija Đekića (18) i u strahovitom naletu ga je svom snagom koljenom pogodio u glavu. Đekić je nakon strašnog udarca ostao nepomično ležati na terenu, a igrači obje momčadi uhvatili su se za glavu od šoka.

Odmah je u teren utrčala liječnička služba, a igrači Slavena i Gorice okružili su Đekića dok mu se ukazivala pomoć. Prekid je trajao pet minuta, nakon čega je igrač Gorice iznesen s travnjaka u pratnji liječnika. Utakmica je nakon toga nastavljena, a ozlijeđenog igrača zamijenio je Valentino Majstorović. 

U poluvremenu je komentator MaxSporta rekao da je Đekić hitno prevezen u bolnicu, da je stabilno, budan, svjestan svega i da čeka na snimanje. Komentator je dodao da mladi Srbin ima višestruke prijelome kostiju lica, ali da je njegovo stanje moglo biti puno lošije.

U Rudešu dan ranije slična situacija

Dan ranije u Rudešu dogodila se slična situacija, ali s puno blažim posljedicama. U 36. minuti susreta Rudeša i Istre (1:3) gostujući napadač Mateo Devetak naletio je na golmana Rudeša u želji da prvi dođe do jedne duge lopte. No na njoj je prvi bio Matej Marković, a Devetak se više nije mogao zaustaviti i rukom ga je pogodio u vrat.

Marković je sekundu ostao klečati na travi i onda se samo srušio, na užas svih prisutnih. Igrači Rudeša očajnički su u pomoć zvali liječnike, a prvi mu je priskočio suigrač Tomislav Mrčela. On mu je počeo vaditi jezik iz usta, a Marković je brzo došao k svijesti.

Uspio se sam ustati i napustiti travnjak, ali je djelovao vidno dezorijentirano. Zamijenio ga je rezervni golman Eugen Ciban, a dobra vijest je da je igrač Istre također prošao bez težih posljedica te je mogao nastaviti susret.

Pročitajte više