FOTO Počela gradnja nacionalnog stadiona u Srbiji. Vučić predložio naziv

Foto: Ministarstvo financija Srbija, EPA

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić postavio je kamen temeljac za nogometni nacionalni stadion u Surčinu, u jugozapadnom predgrađu Beograda. Stadion će biti četvrte UEFA-ine kategorije, kao i osječka Opus Arena, a Vučić je najavio da mora biti gotov do kraja 2026. godine.

Izgradnja stadiona koji će se nalaziti na 121 hektaru zemlje koštat će oko 257 milijuna eura. Kapacitet će biti približno 52 tisuće sjedećih mjesta. U sklopu stadiona bit će izgrađeni i šoping-centar, nogometna akademija te vjerojatno muzej tamošnjeg nogometnog saveza. Vučić je rekao da će se na njemu 2028. igrati finale Europa lige, drugog po jačini europskog natjecanja.

"Za mene je ovo život, ostvarenje sna"

"Dat ćemo narodu da izabere ime. Ja sam mislio da se zove Srbija, ali narod će glasati, ljudi su pametni. Nije stvar samo u stadionu već u životima naših ljudi, kamo će roditelji voditi djecu i unuke, gdje će provoditi vrijeme i zabaviti se.

Na NBA-u se zabavite, a to mi moramo napraviti", poručio je Vučić i dodao kako trenutno u radovima sudjeluje 526 radnika. "Za mene je ovo život, ostvarenje sna", istaknuo je predsjednik Srbije, najavivši plan prema kojem bi se s Mađarskom kandidirao za organizaciju Olimpijskih igara, a s Albanijom za organizaciju U-21 Europskog prvenstva.

Pročitajte više