Foto - Svrgnula Amerikanke: Australka Bright nova carica snowboard halfpipea



AUSTRALSKA 23-godišnja snowboarderica Torah Bright osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru u disciplini halfpipe.

Bright je u prvoj vožnji finala pala i vrlo loše odradila svoju vožnju, te je zauzimala posljednje, 12. mjesto sa samo 5.9 bodova. Međutim, kako se u ukupnom redoslijedu računa samo bolji rezultat iz dvije vožnje, imala je još jednu priliku u drugoj vožnji, koju je iskoristila na najbolji mogući način, te je sa 45 bodova, odnosno pet perfektnih skokova, bila na vrhu poretka!

Bright je, tako, osvojila prvu zlatnu medalju za Australiju na ovim Igrama, a tek četvrtu uopće, u povijesti na Zimskim Olimpijskim igrama, te je prekinula dominaciju Amerikanki u ovoj disciplini. Amerikanke su, doduše, osvojile srebro i broncu, ali su ostale bez očekivanog zlata.

Srebrna je bila braniteljica naslova, odnosno pobjednica u Torinu 2006. godine, 23-godišnja Hannah Teter (42.4 u prvoj vožnji), dok je brončanu medalju osvojila olimpijska pobjednica iz Salt Lake Cityja 2002. godine, 26-godišnja Kelly Clark (42.2 u drugoj vožnji).

Gretchen Bleiler, koja je bila jedan od favorita za zlato, pala je dva puta i na kraju natjecanje završila tek na 11. mjestu.

ZOI, snowboard, finale halfpipea (žene), rezultati:

1. Bright (Aus) 45.0
2. Teter (SAD) 42.4
3. Clark (SAD) 42.2

Pročitajte više