Fotografije dana: Ludi Korejci, veliki Diego, tuga navijača...

I DANAS su objektivi fotoreportera na Svjetskom prvenstvu uhvatili sve one detalje koji su obilježili drugi dan natjecanja u Južnoj Africi.

Za razliku od podjeljenih emocija kao posljedice dva remija koji su se odigrali jučer, danas smo u tri utakmice imali dva pobjednika, a Englezi i Amerikanci odigrali neriješeno. Razumljivo, navijači Koreje, Argentine pustili su suze radosnice, dok su Grci, Nigerijci i Engleske plakali od tuge. Prema policijskim izvještajima čak 1.8 milijuna Korejaca okupilo se na gradskim trgovima diljem Koreje kako bi na velikim platnima zajedno pratili svoju svoju reprezentaciju koja ih nije razočarala. Najviše navijača pohodilo je gradski trg u Seoulu, a ne treba naglašavati kakva je erupcija oduševljenja zavladala kada je sudac odsvirao kraj.

Iako je njegova Argentina pobijedila, dojam je da se veliki Maradona još uvijek bolje snalazi kao igrač nego kao trener. Domaća javnost mu najviše zamjera forsiranje Jonasa, a upravo je on bio najlošija karija Gaučosa u otvarajućoj utakmici.

Pročitajte više