Talijani ogorčeni na reakciju Fife

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ČELNICI talijanskog nogometnog saveza javno su prozvali gestu Fife (Međunarodne nogometne federacije) od prošlog četvrtka.

Događaj se zbio na koncertu u Sowetu, dan prije otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva, gdje je donesen pehar namijenjen Svjetskom prvaku, te je predan Dannyju Jordaanu, šefu organizacijskog odbora SP-a i Jeromeu Valckeu, glavnom tajniku Fife. I učinio je to Patrick Vieira, nekadašnji francuski reprezentativac.

Taj podatak je naljutio Talijane, aktualne svjetske prvake, koji su uvjereni da je taj proceduralni akt trebao napraviti netko od njih.

"To je apsolutno gaf Fife. Vieira nije osvojio naslov prvaka, nego Italija",  rekao je Giancarlo Abete, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza, uz dodatak:

"Istina, pozvan je bio Andrea Pirlo, naš igrač, no on je odbio poziv jer je ionako ozlijeđen i na liječničkom je tretmanu. No, nitko drugi od nas iz saveza i kompletne reprezentacije nije primio poziv da svjedočimo tom činu. Uvijek smo podupirali priredbe i događaje organizirane od strane Fife i ne znam zašto nismo pozvani", završio je Abete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara