Francuska - Engleska u Parizu: Perjanica večerašnje prijateljske ponude

DVOBOJ Francuske i Engleske ima prijateljski karakter, takav će biti samo na papiru. Poznavajući ove dvije momčadi to će biti susret nabijen emocijama i borbenošću. Posljednji meč ovih reprezentacija bio je na prošlom prvenstvu Europe gdje su Francuzi bili bolji 2:1.

Francuska se sprema za Europsko prvenstvo, u "skupini smrti"  s Nizozemskom, Italijom i Rumunjskom. Iako izbornik Demench ima problema s izostancima igrača i dalje ima strašnu momčad. Prvi nastup za reprezentaciju zabilježit će Nicin vratar Lloris, koji će nastupiti kao zamjena za Freya iz Fiorentine. Nadalje, trojac Benzemu, Henrya i Sahu zamijenit će Pongolle, Remy i povratnik Trezegeut.

Neće biti ni kapetana Viere pa će tu dužnost vjerojatno preuzeti Gallas koji kapetansku vrpcu nosi i u Arsenalu. Na stadionu Stade de France u Parizu trikolorima će nedostajati i Valbuena iz Marseilla.

Englezi, zahvaljujući Hrvatskoj, imaju slobodno ljeto pa izbornik Capello ima zadatak pronaći idealnu momčad i spremiti se za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Poslije susreta sa Švicarcima, unatoč pobjedi, bilo je očigledno da se nešto mora mijenjati u taktici pa će biti zanimljivo vidjeti koje će poteze izbornik povući. Englezi se, kao i obično, bave uglavnom svojom reprezentacijom, a manje protivnikom. Otočki mediji najviše pišu o stotom nastupu Beckama i debitiranju Ferdinanda u ulozi kapetana.
 
Upitan je Terryev nastup nakon što mu je oduzeta kapetanska traka. Novost je da će i poslije dugo vremena među vratnice stati golman James, suigrač Nike Kranjčara u Portsmouthu. Capello je priznao da se najviše plaši Trezegeuta kojega zna iz zajedničkih dana u Juventusu.

Iako desetkovani, Francuzi su favoriti u ovom susretu. Igraju pred svojom publikom i žele se predstaviti u dobrom svijetlu pogotovo protiv ljutih protivnika. S druge strane, Englezi žele isprati gorak okus u ustima koje im je ostavio Steve McClaren. U svakom slučaju, očekuje nas uzbudljiva nogometna predstava. Susret koji se može opisati svakako, samo ne ''prijateljski''.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više