francuska - hrvatska

FRANCUSKA - HRVATSKA 4:2 Hrvatska primila osam golova u četiri dana

Foto: Pixell

HRVATSKA je u Parizu s 4:2 izgubila susret drugog kola skupine A3 Lige nacija protiv svjetskog prvaka Francuske. Nakon utakmice u petak protiv Portugala (1:4) Hrvatska je opet primila četiri gola.

Hrvatska je povela golom Lovrena, Francuska je izjednačila preko Griezmanna, a onda i povela preko Martiala. S tih 2:1 za Francusku se otišlo na odmor.

Josip Brekalo je izjednačio u drugom poluvremenu, a Upamecano je nakon kornera i velike greške hrvatske obrane zabio za 3:2. Nakon igranja rukom Marcela Brozovića Olivier Giroud je pogodio za konačnih 4:2.

Hrvatska je odigrala daleko bolje nego u Portugalu kad je izgubila 4:1, u velikom dijelu susreta igrači Zlatka Dalića bili su bolji, ali Francuska je pokazala klasu i kaznila je sve greške svog protivnika.

Viceprvak svijeta je u dvije utakmice u četiri dana primio čak osam golova.

Četiri gola u mreži Domagoja Livakovića jako ružno zvuči, posebice ako se zna da je vratar Dinama jednako toliko primio i u subotu protiv Portugala, ali ovaj put je dojam bio sasvim drugačiji.

Odličan početak ''šarene'' Hrvatske, Francuske prve 43 minute nije bilo nigdje 

Čudna momčad Hrvatske, šarena, s Melnjakom i debitantom Uremovićem na bokovima, pružila je odličan otpor prvacima svijeta. Hrvatska se nije prepala moćnog rivala, od samog početka postavila se hrabro, odlučno i agresivno, ali nije bilo dovoljno. Individualna klasa Francuza i nekoliko neshvatljivih i naivnih pogrešaka Hrvatske odredili su pobjednika ovog susreta.

Hrvatska je utakmicu otvorila na posve drugačiji način za razliku od one u Portu. Agresivna, koncentrirana i rastrčana Hrvatska u 43 minute prvog dijela je posve nadigrala svjetske prvake, no onda u samoj završnici primila dva jeftina gola.

Dalićeva momčad je od početka pritisnula Francuze jako visoko, stisnula je zadnji red Tricolora i iz minute u minutu bila je sve opasnija. Mateo Kovačić je igrao sjajno, dobio je svaki duel u prvih 45 minuta, a Marcelo Brozović je pokazao klasu i dokazao zašto je najskuplji hrvatski igrač u ovom trenutku.

Lovren zabio za vodstvo Hrvatske 

Igrala se 16. minuta kad je Hrvatska povela. Nakon kornera lopta je došla do Lovrena, koji je lucidnim lažnjakom slomio Hernandeza i fantastično pogodio suprotni kut Huga Llorisa.

I nakon vodstva Hrvatska je bila bolja momčad, nadigrala je Francuze i opasno prijetila da postigne i drugi gol. U 33. minuti Kramarić je olako izgubio loptu, uslijedila je kontra, ali udarac Griezmanna brani Livaković.

Raspad u samo dvije minute 

Kad se čekao odlazak na odmor, Hrvatska se raspala u samo dvije minute. U 43. minuti Francuzi su izjednačili malonogometnom akcijom Ben Yeddera, Martiala i Griezmann, koji lako s pet metara pogađa mrežu. Nažalost, dvije minute kasnije uslijedio je novi gol Francuza - Ben Yedder je milimetarski proigrao Martiala koji uspijeva u padu nekako zahvatiti loptu i pogađa vratnicu, a potom od Livakovićevih leđa ulazi u gol.

Na početku nastavka Francuska je bila bolja, ali nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Hrvatska je izjednačila. Mateo Kovačić je preciznom dubinskom loptom razbio obranu Francuske, Josip Brekalo je uspio izdržati duel s dvojicom rivala i zavukao je loptu iza Llorisa.

Neshvatljive greške Hrvatske odlučile pobjednika 

Nažalost, to je bilo sve od Hrvatske. Niz novih pogrešaka odlučio je pobjednika. U 65. minuti nakon kornera Francuza zaspala je cijela naša obrana, Livaković je ostao na crti, a Upamecano je potpuno neometan s pet metara glavom zakucao za 3:2.

Livaković u 72. minuti brani zicer Martiala, no u 76. minuti sudac Hategan svira penal zbog igranja rukom Brozovića,a s bijele točke je siguran Giroud. U 89. minuti Vlašić s 18 metara pogađa vratnicu u posljednjoj šansi na utakmici.

Hrvatska tako niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Francuske. Bio je to naš peti poraz uz dva neodlučena susreta i 7:17 razliku pogodaka.

U drugom susretu iz ove skupine Portugal je kao gost pobijedio Švedsku s 2:0, a oba gola zabio je Cristiano Ronaldo (45, 72). Napadač Juventusa je tako stigao do brojke od 101 pogotka za nacionalnu vrstu.

Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Gustava Svenssona.

Idući nastup Hrvatska će imati 11. listopada u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska.

FRANCUSKA - HRVATSKA 4:2

Strijelci: 0:1 Lovren (16), 1:1 Griezmann (43), 2:1 Livaković (45+1ag), 2:2 Brekalo (55), 3:2 Upamecano (65), 4:2 Giroud (76)

Utakmica se igrala na stadionu Stade de France, a sudio je Hategan iz Rumunjske.

FRANCUSKA: Lloris - Upamecano, Lenglet, Hernandez - Sissoko, Kante (Camavinga, 63), Nzonzi, Mendy - Griezmann (Fekir 80) - Ben Yedder (Giroud, 63), Martial

HRVATSKA Livaković - Uremović (Vida, 57), Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak - Kovačić, Brozović, Vlašić - Rebić (Brekalo, 46), Perišić (Pašalić, 66), Kramarić

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više