Francuska mučka đubrad: Dinamo se financira porezima, ali sve ostaje u obitelji Mamić

NISU samo hrvatski novinari mučka đubrad. I francuski novinari zainteresirali su se za fenomen Zdravka Mamića pa su vjerojatno i oni po Mamićevoj definiciji djeca jugooficira koja lažu napaćeni narod. Francuzi su otkrili priču o Dinamovom izvršnom predsjedniku nakon što su krenule sumnje u namještanje utakmice s Lyonom.

"Obitelj Mamić ne troši eura u klubu koji se financira porezima Grada Zagreba, ali dobiva velike postotke kad svaki put proda Lovrena, Eduarda, Modrića i uskoro Badelja. Kad je Eduardo stigao u Hrvatsku, Mamić je potpisao s njim ugovor po kojemu mu je prepustio 20 posto primanja", piše stranica Eurosporta i napominje da Mamić ima potporu gradonačelnika Milana Bandića.

"Razina korupcije u Hrvatskoj je prema standardima Transparency Internationala visoka i nema razloga da je ne bude u nogometu gdje se vrti puno novca. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković je ponovo izabran uz potporu Zdravka Mamića (kupovina glasova?), a protivnik mu je bio bivši igrač Igor Štimac."

Francuzi su proučili Mamićev CV.

"Nacistička pozdravljanja, homofobija, teške sumnje za namještanje utakmice, sukob interesa, napadanje novinara", opisuje Rmcsport navodeći izjave Vahida Halilhodžića koji je jednom rekao kako je Mamić "sve izvrijeđao" u svlačionici.

"U Dinamu sve ostaje u obitelji. Mamićev brat Zoran je sportski direktor, a sin Mario je Fifin agent koji zastupa igrače Dinama", navodi Le10sport.

Pročitajte više