Francuska u podne protiv Australije ide po prvu pobjedu na SP-u

SUBOTA je najispunjeniji dan Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Od podneva do završetka programa nešto prije 23 sata gledatelji će imati priliku pratiti četiri utakmice, točnije oba susreta skupine C i skupine D.

Prvi susret dana je onaj s Kazan Arene, gdje Francuska dočekuje Australiju (12:00).

Francuska je suvereno prošla kroz kvalifikacije i usput izvukla relativno laganu skupinu na Svjetskom prvenstvu. Riječ je o svima dobro poznatoj reprezentaciji koja je jedna od najjačih na svijetu i u najužem krugu favorita za podizanje trofeja Julesa Rimeta. Dobar pokazatelj snage svake reprezentacije je i popis igrača koji nisu otišli na prvenstvo, a u slučaju Francuske, on je zaista impresivan. Alexandre Lacazette, Anthony Martial, Adrien Rabiot i Kingsley Coman samo su neke od zvijezda koje su ostale kod kuće.

Na posljednje dvije svjetske smotre Francuska nije briljirala - četvrtfinalni poraz od Njemačke prije četiri godine u Brazilu i sramota iz Južnoafričke Republike, gdje je dio reprezentacije suspendiran zbog pobune protiv izbornika Domenecha. No predsjednik francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet uvjerava kako se neće ponoviti situacija od prije osam godina: "Igrači su u fantastičnom raspoloženju i fokusirani na dobar rezultat."

Australci su svjesni kako dobre igre iz pripremnog razdoblja neće biti lako prenijeti na ruske terene, a pogotovo ne u prvom susretu protiv Francuske. No i njih se nešto pita, a to je naglasio i napadač Andrew Nabbout: "Svjesni smo njihove snage i kvalitete koju posjeduju, no mi imamo plan za susret koji moramo provesti ako želimo napraviti iznenađenje."

Potencijalne postave:

Francuska (4-3-3) Lloris; Pavard-Varane -Umtiti-Hernandez; Pogba-Kante-Tolisso; Mbappe-Griezmann-Dembele (Giroud)

Australija (4-2-3-1) Ryan; Mehich-Sainsbury-Milligan-Risdon; Mooy-Luongo; Kruse-Rogic-Leckie; Nabbout

Sudac utakmice je Urugvajac Andres Cunha.

Pročitajte više