Francuski komunisti prosvjeduju protiv Lovrenovog dolaska u Lyon

Foto: Olympique Lyonais

FRANCUSKA komunistička partija poslala je otvoreno pismo upravi Lyona u kojem se buni protiv dolaska Dejana Lovrena u klub. Kako pišu lokalni mediji u Lyonu, pismo je poslao Augustin Pesche, tajnik ogranka Komunističke partije u Lyonu te predsjednik tamošnjeg Ureda sportova. 

"Kad je kub poželio dobrodošlicu Dejanu Lovrenu, počeo je sudjelovati u trivijalizaciji ekstremnih desničarskih ideja i govora mržnje. Dovođenje ovog igrača protivi se vrijednostima kluba i grada Lyona jer je upravo Olympique Lyon simbol našeg identiteta", stoji u poruci koju je primio predsjednik kluba Jean Michel Aulas.

Francuzi u posljednje vrijeme dosta pišu u Lovrenu

Transfer hrvatskog reprezentativca postao je društvena i politička tema u Francuskoj. Medijima nije trebalo dugo da počnu pisati o Lovrenovom uzvikivanju "Za dom spremni" nakon povratka iz Katara sa Svjetskog prvenstva i dočeka na glavnom zagrebačkom trgu.

Također, Francuzi podsjećaju i da je ostao igrati za ruski klub nakon početka rata te da je izazvao kontroverze kad je izbrisao pretplatu na Disney +, govoreći protiv prava LGBT zajednice. Teško da će predsjednik Lyona zbog ovog pisma otpustiti Lovrena pa će vjerojatno uskoro početi igrati za Lyon.

Pročitajte više