Francuski mediji pokopali Dinamo

Foto: Hina, Guliver Images/Getty Images, Football365

FRANCUSKI mediji razočarani su jučerašnjom izvedbom Dinama na gostovanju kod Lyona u 1. kolu skupine H Lige prvaka (3:0). S obzirom na najave iz hrvatskog stožera, mnogi su očekivali neizvjesnu utakmicu.

"Soudani jedini nešto pokazao"

Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Lyon uoči otvaranja nove sezone Lige prvaka ostao bez četvorice stožernih igrača, kao i zbog činjenice da su izgubili posljednje dvije prvenstvene utakmice. No, Dinamo ništa nije pokazao.

"Lyon je igrao protiv slabog protivnika. Odradili su utakmicu bez poteškoća", piše L'Equipe, koji je najlošije ocjene dodijelio Pivariću i Stojanoviću (2), dok je najbolji pojedinac bio Soudani.


"Osim Soudanija, nitko iz Dinama nije bio opasan. Alžirac je pokazao što može, iako je promašio zicer. Ipak, pokazao je da je klasa iznad u odnosu na svoje suigrače", objašnjava France Football.

"Ćorić nevidljiv, Machado druga liga"



Football365 bio je žestok u kritici.

"Pivarić ovaj put nije dorastao kapetanske trake. Nije pronašao rješenje za Rafaela koji ga je uništavao. Ćorić je proglašen vrhunskim talentom za kojeg se zanima pola Europe, ali protiv Lyona ništa nije pokazao. Machado je neko vrijeme igrao u St. Etienneu i Toulouseu, a podsjetio nas je zašto je otišao u drugorazrednu ligu".

 

Pročitajte više