transferi

Francuzi: Arsenal se sprema dovesti Lyonov stroj za golove

Foto: Getty Images

MIKEL ARTETA debitirat će na klupi Arsenala u četvrtak na gostovanju kod Bournemoutha u 19. kolu engleskog Premiershipa.

Španjolac je preuzeo klub nakon što je otkaz dobio Unai Emery, a privremeno ga je vodio Freddie Ljungberg. I nije ga zatekao u dobrom stanju. Većina zvijezda želi što prije pobjeći s Emiratesa, a među prvima su napadači Pierre-Emerick Aubameyang i Alexandre Lacazette.

Stoga čelni ljudi Arsenala moraju što prije pronaći zamjenu i po mogućnosti već u siječnju dovesti napadača koji bi trebao jamčiti kvalitetnu realizaciju do kraja sezone.

Već je igrao u Engleskoj, ali Europa ga je upoznala tek u Škotskoj

Francuski list Le 10 Sport piše da je to napadač Olympique Lyona Moussa Dembele. Riječ je o 23-godišnjem Francuzu koji se u seniorski nogomet probio kroz Fulham 2016. godine prije nego što je otišao u Celtic, gdje je zapeo za oko brojnim europskim velikanima.

Za njegov razvoj ponajviše je zaslužan Brendan Rodgers, sadašnji trener Leicestera, a tada škotskog velikana, pod kojim je Dembele u 94 ligaška nastupa postigao čak 51 gol. To je bilo dovoljno da Lyon za njega 2018. godine plati nešto više od 20 milijuna eura.

Lyon neće tako lako pustiti svoj stroj za golove, ali nemoralnu ponudu ne može odbiti

Dembele nije stao i nastavio je zabijati i u Francuskoj. U 71 utakmici postigao je čak 30 golova za Lyon. Međutim, u Arsenalovoj namjeri da dovede mladog reprezentativca Francuske postoji jedan problem, a to je ozljeda Memphisa Depaya. Nizozemac je potrgao križne ligamente i dugo će izbivati s terena pa je teško očekivati da će Lyon prodati svog jedinog preostalog pravog napadača.

Ipak, predsjednik francuskog kluba Jean-Michel Aulas poznat je po tome da nemoralne ponude nikad ne odbija. Francuski list navodi da će Arsenal biti spreman platiti koliko god je potrebno samo da osigura napadačko pojačanje.

Pročitajte više