Francuzi na Dance umjesto na Hrvatsku. Danski izbornik: Ne mogu na to odgovoriti

Foto: Epa

HRVATSKA rukometna reprezentacija saznala je s kim će igrati u grupnoj fazi na Igrama u Parizu ovog ljeta.  Igrat će u skupini A, a rivali će joj biti Španjolska, Njemačka, Slovenija, Švedska i Japan. U grupi B su Danska, Norveška, Mađarska, Francuska, Egipat i Argentina. Francuzi kao domaći su mogli birati grupu, a iznenađujuće su se odlučili za skupinu B sa svjetskim prvacima Dancima. Prve četiri ekipe iz svake skupine idu u četvrtfinale. 

''Nije ždrijeb toliko važan, jer je i ona druga skupina jako teška. Ovaj turnir je izuzetno težak s jakim domaćinom i neće biti laganih utakmica. Što se tiče odluke Francuza, nije bila laka situacija. Tamo ima odličnih ekipa. Mogu samo reći da je Francuska pojačala konkurenciju u našoj grupi", rekao je Jakobsen. Francuska i Danska ovako mogu izbjeći ponovni susret sve do finala budu li prvi i drugi u grupi B. Jakobsen je dobio pitanje je li odluka Francuza problem ili prednost za Dance.

"Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje jer ne znam što bi bilo najbolje za nas. Naletimo li na Francusku u polufinalu i izgubimo, onda nije nikakva prednost. Dakle, sad je naš cilj biti što bolje plasiran u grupnoj fazi.''

Grupa A: Španjolska, HRVATSKA, Njemačka, Slovenija, Švedska, Japan

Grupa B: Danska, Norveška, Mađarska, Francuska, Egipat, Argentina

Pročitajte više