Kroos: Bayernov bijes je opravdan

Screenshot: Twitter

DRAMATIČAN uzvrat polufinala Lige prvaka Real - Bayern (2:1) prošlog tjedna obilježila je teška sudačka greška na štetu gostiju. Poljski sudac Szymon Marciniak u sudačkoj nadoknadi potvrdio je podignutu zastavicu svog pomoćnika i dosudio ofsajd Noussaira Mazraouija iako je desni bočni Bayerna loptu pred golom Reala primio u dozvoljenoj poziciji.

Bilo je jasno da nema ofsajda i da su suci pogriješili na štetu Bayerna

To je bilo jasno odmah, a posebno nakon pregledavanja usporene snimke. Marciniak je svirao ofsajd pa su Realovi igrači stali s igrom. Lopta je zatim došla do Matthijsa de Ligta, koji je pucao i zabio. Naravno, gol nije priznat. Igrači i navijači Bayerna bjesne tvrdeći da im je ukraden čisti gol za 2:2 i produžetke. 

De Ligt je zabio, ali igrači Reala prestali su igrati nakon što je dosuđen ofsajd

Ipak, igrači Reala prestali su igrati čim je dosuđen ofsajd Bayerna, ali činjenica je da su prije toga pogriješili i glavni i pomoćni sudac jer Mazraoui nije bio u ofsajdu kada je primio loptu, a situacija i pozicija u kojoj se našao bile su obećavajuće. Pomoćni sudac morao je pričekati da akcija završi i da VAR presudi. Ovako se VAR nije mogao koristiti jer je glavni sudac odmah dosudio ofsajd. Bayernu je tako upropaštena akcija u kojoj je mogao postići gol. 

Kroos: Bila je to loša odluka

Tjedan dana nakon ove odluke i utakmice oglasio se Toni Kroos. Legenda Reala, ali i Bayerna, tvrdi da je njegova bivša momčad oštećena protiv njegovog aktualnog kluba: "Bila je to loša odluka. Moramo pustiti da se igra nastavi i završi", rekao je Kroos u podcastu koji vodi s bratom Felixom i dodao: "Mislim da je to bila pogreška pomoćnog suca jer ako je on podigao zastavicu, glavni sudac mu vjeruje i misli da je sve bilo jasno. Točnije, da je čisti ofsajd."

Kroos nastavlja: "Bayernov bijes je opravdan jer se moramo suočiti sa situacijom do kraja. Ne znam jesu li svi prestali igrati jer se čuo zvižduk i prije De Ligtovog udarca koji je završio u golu. Vidjelo se da su se opustili oni koji su željeli zaustaviti napad."

U svakom slučaju, Real je pobijedio i tako izborio finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund 1. lipnja na Wembleyju. 

Pročitajte više