Francuzi o Lovrenu u Dinamu: Mislilo se da je već na letu za Zagreb, ali...

Foto: Profimedia

DEJAN LOVREN (34) u kombinacijama je oko povratka u Dinamo. Bivši hrvatski reprezentativac ugovorno je vezan za Lyon do ljeta 2025. godine, no Francuzi su ga voljni odmah pustiti. Lovren bi mogao raskinuti ugovor i doći bez odštete u Dinamo, a u kombinaciji je i njegova posudba do kraja sezone.

Mislilo se da je Lovren već na letu, ali...

Stranica Lyon Foot, koja detaljno prati događanja u Lyonu, danas piše: "Nedostajalo je na treningu i treće ime, ono Dejana Lovrena. Pisalo se o tome da ga priželjkuju u zagrebačkom Dinamu pa se moglo pomisliti da je otišao na let za rodnu zemlju. No prema informacijama iz kluba, hrvatski stoper je u Decinesu i ostao je na liječenju svoje ozljede."

Nije igrao od kraja siječnja

Isti izvor navodi kako je Lovren upitan za meč protiv Nice ovoga petka. Posljednji put nastupio je za Lyon 26. siječnja u domaćem porazu od Rennesa (2:3), kojim je njegova momčad pala u borbu za opstanak. Nakon poraza i Lovrenove očajne partije, navijači Lyona zvali su ga na raport, a L'Equipe ga je proglasio najgorim igračem utakmice.

Lovren je Dinamovo dijete

Lovren je Dinamovo dijete i s Maksimira je otišao 2010. godine upravo u Lyon za devet milijuna eura. Kasnije je igrao za Southampton, Liverpool i Zenit, a potom se prije godinu dana za dva milijuna eura vratio u Lyon. Dinamo je htio Lovrena dovesti i prije dvije godine, ali je on tada odlučio ostati u Rusiji iako je mogao bez odštete promijeniti klub.

Za Dinamo je odigrao 57 utakmica, zabio tri gola i osvojio dva naslova prvaka te jedan Kup. Ove sezone imao je problema s ozljedama te je skupio samo 810 minuta.

Pročitajte više