Francuzi pobijedili hrvatske protivnike na Euru u Poljskoj

Foto: Guliver Images/Getty Images

FRANCUSKA rukometna reprezentacija svladala je Norvešku u sklopu priprema za Euro u Poljskoj. Aktualni olimpijski, svjetski i europski prvaci pobijedili su hrvatske protivnike u skupini s 27:26. Iako rezultat sugerira da je utakmica bila neizvjesna, Francuzi su s pola snage došli do prve pobjede na ovogodišnjem izdanju Zlatne lige. Zanimljivo je i to što im je ovo bio prvi trijumf nakon tri uzastopna poraza u studenom prošle godine.

Mahe predvodio Francuze

Najbolji strijelac kod Expertsa bio je Kentin Mahe sa sedam pogodaka, a valja napomenuti kako je Claude Onesta cijelo drugo poluvrijeme odigrao bez Nikole Karabatića.

"Vidjeli smo nekoliko zanimljivih stvari. Nedostajao nam je kontinuitet, ali odradili smo vrlo dobar posao u obrani", rekao je Thierry Omeyer.

Norveški izbornik Christian Berge imao je razloga za optimizam nakon poraza svoje ekipe.

"Vidio sam nekoliko dobrih, ali i nekoliko loših stvari. Dobro smo se postavili na 6-0 obranu, ali loše smo reagirali na 5-1 obranu. Također, moramo popraviti kontranapad", poručio je Berge.

Hrvatski rukometaši moraju pripaziti na norveškog vratara Olea Erevika, koji je protiv Francuske upisao 16 obrana, dok je Kristian Bjornsen postigao sedam pogodaka. Podsjećamo, Hrvatska turnir u Poljskoj otvara 15. siječnja protiv Bjelorusije, a dva dana kasnije Babićevi izabranici dočekuju Norvešku.

Pročitajte više