Francuzi u strahu: "Puno bi bolje bilo da igramo protiv Engleza, slabiji su od Hrvata"

Foto: EPA

RUBRIKE francuskih medija prebukirane su najavom nedjeljnog finala Svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske (17:00).

Osim evociranja uspomena na 1998. godinu i povijesno zlato, Francuzi veliki prostor posvećuju i pobjedi Hrvatske nad Engleskom (2:1).

Preko cjelokupne današnje naslovnice tiskovnog izdanja uglednog L'Equipea prikazani su zaneseni Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka u pobjedničkom zagrljaju s hrvatskom zastavom, uz simbolični naslov "Povratnici" aludirajući na mentalni sklop Hrvata koji su isprva u nokaut fazi gubili pa pobjeđivali Dance i Ruse te Engleze.

"Dvadeset godina nakon što je Lilian Thuram okrenuo polufinale Svjetskog prvenstva (2:1), Francuska će u nedjelju protiv Hrvatske igrati finale. Hrvati su protiv slabih Engleza istjerali duhove Stade de Francea", piše L'Equipe i u svojoj najavi završnice Mundijala suptilno naglašava bojazan od svojevrsne osvete za 1998. godinu. 

"Mnogo bi bolje bilo da je prošla slabija momčad jer Engleska i jest objektivno slabija. Englezi bi bili savršeni protivnici, a ne Hrvati koji snagu vuku iz nekih neslućenih dubina s Lukom Modrićem koji će u nedjelju igrati i za Zlatnu loptu. Ne samo momčad, već cijelu zemlju trese neviđena groznica", slikovito zaključuje francuski sportski dnevnik.

Video: Navijački kaos u Zagrebu

Video: Najbolji navijački trenuci

Video: Ovako Hrvati slave finale: "Englezi su bili previše bahati"

Video: Hrvatski navijači u Rusiji: England, England, sorry for tonight​​​​​​​​​​​​​​

Pročitajte više