Marco Verratti

Frcaju pohvale za Verrattija: "Da nema Mbappea, on bi bio igrač utakmice"

Foto: EPA

PSG je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Real na Parku prinčeva 1:0 golom nevjerojatnog Kyliana Mbappea u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Real je bio nadomak tome da se izvuče u Parizu nakon što je sjajni Courtois u 61. minuti obranio penal Messiju, ali na uzvrat za dva tjedna ipak ide s minusom.

Iako je Mbappe proglašen igračem utakmice, fantastično je u sredini terena odigrao Marco Verratti. Talijanski reprezentativac bio je centralna točka kreacije napada PSG-a, imao je šest ključnih dodavanja, osvojio je osam od 13 duela na tlu, a dodavao je loptu s preciznošću od 92 posto. 

Frcaju pohvale

"Verratti bi bio igrač utakmice da nema Mbappea. Odigrao je sjajnu utakmicu i dominirao u sredini terena", rekao je Fabio Capello gostujući na Sky Sportsu. Također, Verrattija su nahvalili talijanski mediji. La Gazzetta dello Sport mu je dala ocjenu 7.5 od 10 uz objašnjenje da je bio fokusiran u obrani, a kreativan, briljantan i opasan u napadu.

Tuttosport mu je dao istu ocjenu kao i La Gazzetta. Istaknuli su da je Verratti bio neosporan lider u PSG-ovoj veznoj liniji te da je bio najbolji igrač na terenu uz Mbappea. Talijanski list Corriere dello Sport prozvao je Verrattija "divom koji je namučio Tonija Kroosa, i Luku Modrića". 

Pročitajte više