Furija položila popravni ispit: David Villa sa dva gola isprašio Honduras

POSLJEDNJU utakmicu drugog kola natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu odigrali su Španjolska i Honduras u grupi H. Furija je nakon slabog starta i poraza protiv Švicarske uspjela položiti popravni ispit pobjedom protiv slabašnog Hondurasa. Oba gola za Španjolsku (2:0) zabio je David Villa. Prvi je pao u 17., a drugi u 49. minuti.

Od samog je početka bilo sasvim jasno da Mendoza na desnoj strani posljednje linije Hondurasa jednostavno ne može zadržati izuzetno raspoloženog Villu. Curilo je na sve strane, a španjolski je napadač prvi put kapitalizirao nadmoć u 17. minuti. Sve je napravio sam. Prošao po tko zna koji put sirotog Mendozu, ušao u šesnaesest, prošetao još jednog igrača Hondurasa i prekrasno, u padu, zabio za 1:0. Samo nekoliko minuta nakon što je krenuo drugi dio, Villa se opet upisao u listu strijelaca. Još je jednom većinu posla obavio sam, izborio se za poziciju na rubu šesneasterca i snažnim udarcem drugi put svladao Valladaresa.

Honduras, s druge strane, nije pokazao apsolutno ništa. U čitavih 90 minuta protiv Španjolaca nisu uspjeli stvoriti nijednu izrađenu priliku. Koliko su igrači iz Srednje Amerike bili bezopasni i anemični, dovoljno govori i podatak od samo pet prekršaja, koliko su napravili Španjolci.

Villa promašio penal

Da su strijelci Vincenta Del Bosquea bili imalo raspoloženiji, rezultat je mogao biti kudikamo uvjerljiviji. Teško je pobrojiti sve prilike koje su zapucali igrači u vatrenocrvenim dresovima. Prije svega treba istaknuti promašeni jedanaesterac Davida Ville koji je propustio zabiti hat-trick na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva. Nakon što je u 60. minuti u kaznenom prostoru srušen Jesus Navas, Villa se prihvatio lopte, no na svoju žalost, promašio je čitava vrata. U promašajima su se istaknuli i Fernando Torres, koji još uvijek nije na željenom nivou, i Sergio Ramos sa dvije ili tri zapucane šanse.

Iako je Furija popravila dojam nakon lošeg starta protiv Švicarske, situacija u grupi H daleko je od riješene. Čak i Honduras, koji nakon dva kola na kontu nema niti boda, i dalje ima šansu proći u osminu finala. Posljednje kolo donosi nam ultra zanimljive okršaje Španjolske i Čilea, odnosno Švicarske i Hondurasa. Čileancima je dovoljan i bod, dok će svi ostali jurišati na pobjedu i što bolju gol-razliku.

Svjetsko nogometno prvenstvo, 2. kolo, skupina H:

Španjolska – Honduras 2:0 (Villa 17., 51.)

Čile – Švicarska 1:0 (Gonzalez 75.)

Redoslijed: 1. Čile 6, 2. Španjolska 3, 3. Švicarska 3, 4. Honduras 0

Španjolska: Cassilas, Pique, Puyol, Villa, Xavi, Torres, Capdevila, Alonso, Ramos, Sergio, J. Navas

Honduras: Vallladares, Chavez, Figueroa, W. Palacios, Suazo, Espinoza, Martinez, Turcios, Guevarra, Izaguirre, Mendoza

Pročitajte više