Güler s centra pogodio prečku. Ancelotti: Za nas je to gol

Foto: Screenshot

ARDA GÜLER ponovno je dobio priliku u završnim minutama Realove utakmice, ovaj put u pobjedi 4:2 protiv Osasune. Ono što je napravio u tako maloj minutaži oduševilo je španjolske medije, njegove suigrače, trenera i navijače.

Posebno se to odnosi na pokušaj iz četvrte minute sudačkog produžetka utakmice, odnosno akciju u kojoj se mladi turski veznjak na centru igrališta othrvao naletu suparnika, napravio korak i uputio loptu prema Osasuninom golu. Ona je preletjela istrčalog golmana domaće momčadi Sergija Herreru i zaustavila se na gredi.

VIDEO: Arena Sport

Oduševio Viniciusa

"On je genij, čista magija i malo po malo pokazuje dijelove svog ogromnog talenta", piše Marca podsjećajući i na to da je 19-godišnji veznjak u prethodnom kolu zabio Celti svoj prvi gol u Realovom dresu.

"Sad je bio blizu drugog, a da je pogodio, to bi obišlo svijet. Zapravo, ovaj pokušaj će ga i obići bez obzira na to što nije postigao gol", dodaje se u tekstu o pokušaju za koji se tvrdi da bi bio "gol godine u La Ligi".

Kamere su u toj akciji snimile i Viniciusa, koji nije mogao sakriti oduševljenje Gülerovim pokušajem, navijači ga hvale po društvenim mrežama, a španjolski mediji citiraju trenera momčadi Carla Ancelottija.

Ancelotti: Ovo može samo veliki talent

"Samo veliki talent može ovako čitati igru, a on je veliki talent. Nema veze što nije zabio, za nas je ovo gol", rekao je Ancelotti.

Zbog ozljeda i jake konkurencije u veznom redu Güler, kojeg španjolski mediji predstavljaju i kao nasljednika Luke Modrića, dosad je odigrao samo 31 ligašku minutu i 98 minuta ukupno u Realovom dresu. Prema suparničkim golovima pucao je pet puta, od čega dvaput u okvir, zabio jedan gol i izborio jedan jedanaesterac.

Pročitajte više