Galacticosi, tko? Bosanski osvetnik Pjanić zabio za šesto ispadanje Reala u nizu



NOGOMETAŠI Lyona plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon remija 1:1 kod Real Madrida. Heroj utakmice bio je, do postignutog gola, indisponirani Miralem Pjanić.

Najskuplja momčad svijeta trebala je nadoknaditi poraz 1:0 iz Lyona, te je od početka dominirala travnjakom. Već u šestoj minuti nakon sjajne kombinacije po lijevoj strani, Cristiano Ronaldo vratio je stvari na početak golom kroz noge golmana Llorisa. No tragičar u tom trenutku iskupio se več do kraja poluvremena, kad je sjajnim obranama spriječavao Granera, Kaku, Higuaina...

Činilo se da dvojbe nema, igra je navodila na zaključak da će Real lako preko Lyona. Imali su nekoliko prilika za drugi gol u prvom dijelu, a najveća je bila ona Higuaina u 26. minuti, kad je pogodio vratnicu praktički praznog gola. Što se tiče gostiju, oni su muku mučili sa zadržavanjem dvojca Cristiano Ronaldo- Kaka, koji su mijenjali pozicije u napadu. Pod velikim pritiskom bio je vezni red, a igrači Lyona u nekoliko su prilika bili traljavi. Jednom se Makoun poskliznuo pred golom, Pjanić je podijelio nekoliko lopti u prazno, a nije to sve. Nisu imali pravi centaršut, te takvom igrom kod Galacticosa nisu imali što tražiti. No Real nije profitirao eventualnim drugim golom, a u nastavku priča je bila sasvim drukčija.


Uspavani Lyon postao krvoločan u drugom dijelu

Lyon je morao preuzeti više rizika i promijeniti igru. Trener Claude Puel napravio je dvije zamjene, Gonalons i Källstrom su ušli ujesto Boumsonga i Makouna, što je na početku zadnjeg od četiri poluvremena ova dva protivnika razbudilo Francuze. Imao je Olympique u desetak minuta drugog dijela više prilika nego u cijelom prvom dijelu, točnije tri! No promašivali su Gonalons, Govou, Lisandro. Bio je to sasvim drukčiji, opasni, Lyon, Real je imao sve više problema. Gotovo da nisu imali konkretnu priliku, kada su pred svojim navijačima u 75. minuti doživjeli nepovratni šok, Miralem Pjanić zabio za 1:1.

Bila je to sjajna akcija Lyona, kojojm su okrunili premoć. Mladom BiH reprezentativcu pred golom je loptu servirao Lopez nakon brze i uigrane akcije. Pjani je preostalo samo zakucati pored Casillasa. Odmah nakon gola Pellegrini je izvadio Kaku i ubacio Raula, preostalo im je nešto više od 10 minuta kako bi zabili dva gola za preokret. No grupa plešućih milijuna nije imala snage niti za završni pritisak. Izdržali su Francuzi do kraja te napravili prvorazrednu senzaciju na Santiagu Bernabeu. Mogli su i pobijediti da su Lopez ili Delgado (89. minuta, pa u sudačkoj nadoknadi), pogodili sami pred Casillasom. Čak šesti put zaredom "moćni" Real tako je napustio najelitnije nogometno natjecanje u osmini finala.



Raul udarao protivnike, Ronaldo i Kaka očajni napustili stadion

Iskusni Raul izgubio je živce, udario braniča Crisa, nevjerica se vidjela na licima Blancosa. Još se jednom pokazalo da novac nije garancija uspjeha, kao niti samo dovođenje velikih imena. Valjda to danas shvaćaju svi osim Florentina Pereza i njegovih savjetnika. Za vanserijski uspjeh, potreban je isto takav rad, a ne vanserijska prodaja dresova. Na žalost po simpatizere Kraljevskog kluba, Perez nije naučio ništa iz prvog mandata, Real tako ostaje sjajna tvrtka, no Ligu prvaka igraju klubovi. Poput onog iz Lyona koji usprkos brojnim promjenama igrača dalje sanja trofej europskog prvaka. Budu li se za to borili u finalu, vratit će se na mjesto pothvata, u Madrid.

Pjanić: Nisu imali poštovanja

"Bilo je teško, uspjeli smo jer nas je naljutilo što smo čitali zadnje vrijeme. Osjetili smo manjak poštovanja. U prvom smo se poluvremenu mučili, no kasnije smo igrali bolje i zaslužili uspjeh. Odigrali smo veliku utakmicu", rekao je osvetnik Pjanić nakon susreta. Iako nije blistao cijelim tijekom utakmice, on je igrač koji je tvrđavu vrijednu 300 milijuna eura potresao do temelja.

Igrači navijače pozivaju na oprost, Kaka objašnjava da nije bio ljut znog izmjene već zbog igre, Valdano govori da Pellegrini ostaje, a Marca ogromnim naslovom poziva na smjenu trenera. Da kaos bude veći, Kakin direktor za odnose s javnošću putem Twittera je Pellegrinija prozvao "kujinim sinom".

Pročitajte više