Gašper Krošelj "pobjegao" u Jesenice, među Medvjedima prvi Splićanin!

SLOVENSKI golman Gašper Krošelj napustio je momčad Medveščaka i potpisao za Acroni Jesenice.

Dosadašnji drugi vratar prve momčadi Medveščaka karijeru nastavlja u rodnoj Sloveniji gdje će igrati za Jesenice koje ove sezone nisu uspjele izboriti doigravanje EBEL-a. U novom će klubu također imati ulogu drugoga vratara momčadi.

"Nismo očekivali Krošeljev odlazak, pogotovo jer smo se nadali da će zaigrati za hrvatsku seniorsku reprezentaciju čim stekne uvjete za to. Igrač se sam odlučio na odlazak bez znanja kluba, kako je rekao, nakon dugog razmišljanja. Klubu nije niti najavio odlazak i sada se za sljedeću sezonu moramo pojačati novim vratarom", kazao je Ranko Vučinić, glasnogovornik Medveščaka.

Medveščakova vrata i dalje će braniti Robert Kristan, a jedina njegova zamjena ostao je mladi Andrej Vasiljević. Medvjedi će tražiti novog golmana, a jedna od opcija mogao bi biti Tihomir Filipec, mladi vratar koji je nedavno proglašen najboljim na Prvenstvu Hrvatske. Problem s Filipecom je što će mladi hokejaš morati stati pred Disciplinsku komisiju nakon što je s još trojicom suigrača napustio klupu Medvjeda tijekom utakmice protiv Mladosti, nezadovoljni što nisu dobili dovoljnu minutažu pored svih stranih igrača.

Iz Švicarske u Zagreb: "Došao sam zbog hrvatskih navijača"

Novo pojačanje Medveščaka za sezonu 2011/12 u ligi EBEL je Dario Kostović, Splićanin rođen 1980. godine koji od svoje druge godine s obitelji živi u Švicarskoj.

Hokejsku je karijeru započeo u klubu EHC Kloten gdje svoju prvu utakmicu igra 1999. godine. U Klotenu ostaje do kraja sezone 2004/05. Iduće sezone prelazi u Lausanne u švicarskoj NLB ligi. Za jedan od najtrofejnijih švicarskih klubova Ambri Piotta igra u sezoni 2007/08. Iste godine prelazi u Lugano u kojem ostaje do potpisivanja ugovora s Medveščakom. Kostović je u švicarskoj NLA ligi odigrao 407 utakmica, s postignutih 35 golova i 42 asistencije.

"Veselim se dolasku u Hrvatsku i Medveščak. Oduvijek mi je bila želja zaigrati za hrvatski klub, a ulaskom Medveščaka u ligu EBEL to se i ostvarilo. Pregovori s klubom započeli su za vrijeme Šalate Winter Classic 2011. kada sam došao pogledati utakmicu i shvatio da su naši navijači najbolji na svijetu i veselim se susretu s njima", izjavio je Dario Kostović prilikom potpisivanja ugovora s Medveščakom i dodao:

"U Lijepoj našoj živjet ću svoj san."

Pročitajte više