AC MILAN

Gazzetta: Boban danas dobiva otkaz u Milanu?

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZVONIMIRU BOBANU i Paolu Maldiniju odbrojani su dani u Milanu, pišu talijanski mediji.

Nakon javnih kritika na račun vlasnika kluba, fonda Elliott i njegove produžene ruke Ivana Gazidisa, pitanje je hoće li Boban napustiti Milan odmah sada ili po završetku sezone. S njim ide i legendarni Maldini koji ga je doveo iz FIFA-e, piše Gazzetta dello Sport.

Milanski list piše da će na današnjem sastanku biti odlučeno o otkazu Bobanu. 

Također, njemački Bild piše kako je Ralf Rangnick čovjek koji će preuzeti Milan na ljeto umjesto Stefana Piolija, ali će uz to dobiti i funkciju sportskog direktora te će, po uzoru na engleske menadžere, preuzeti sve sportske ovlasti i zamijeniti Maldinija i Bobana.

Gazidis je tako dobio bitku protiv legendarnog dvojca. Od samog početka u klubu su postojale dvije struje. Gazidis se zalaže za dovođenje mladih igrača koje bi Milan, poput Arsenala u kojem je radio, prodavao za veću cijenu, dok su izričito protiv toga bili Maldini i Boban, uz plan da ionako momčad pojačaju iskusnim igračima, što su nakon višemjesečnih borbi uspjeli dolaskom Zlatana Ibrahimovića.

O tome smo opširnije pisali još krajem listopada

Nakon Maldinija i Bobana ide i Ibra? 

Ibra je trebao ostati u Milanu i sljedeće sezone, ali se odlaskom Maldinija i Bobana i ta priča komplicira. 

Poznato je da Gazidis nije želio slavnog napadača na ljeto, ali je u siječnju popustio zbog loših rezultata i u tom trenutku moguće borbe za opstanak. Ibra je podignuo Rossonere, proigrao je i Ante Rebić te postao najbolji strijelac momčadi ove sezone. 

Ipak, raskol u klubu značit će i vrlo vjerojatni odlazak Ibrahimovića nakon polusezone jer se od Rangnicka očekuje da od sedmerostrukog europskog prvaka napravi isti projekt kao u RB Leipzigu u koji je u siječnju otišao Dani Olmo iz Dinama. 

Raiola bi za Ibrom mogao povući Donnarummu, kapetana Romagnolija...

Naravno, ovo je tek početak sukoba u klubu, što će se teško svidjeti i menadžeru Minu Raioli. Odlaskom Ibrahimovića talijanski menadžer mogao bi pokrenuti i odlaske sjajnog golmana Gianluigija Donnarumme, kapetana Alessija Romagnolija, dok još jedan njegov igrač Giacomo Bonaventura gotovo sigurno neće produljiti ugovor koji mu istječe na kraju sezone. 

Milan već sedam posljednjih godina ne sliči na klub koji je svojim rezultatima postao jedan od najvećih svjetskih nogometnih klubova u povijesti. Opširnije o tome pročitajte OVDJE

Klub je promijenio za to vrijeme tri vlasnika, ali ni jedan od njih nije imao jasnu ideju u kojem smjeru treba ići kako bi se velikan sa San Sira vratio u vrh talijanskog i europskog nogometa.

Novim događanjima Milan se opet, toliko puta viđeno, vraća na sami početak.

Ovog puta bez svojih legendi Maldinija i Bobana.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više