HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Hrvat je bizarni zaj*bant, ali i fenomen. Hitno mu dajte novi ugovor

Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

MARCELA BROZOVIĆA je drugi meč zaredom u Ligi prvaka UEFA proglasila igračem utakmice, a talijanski mediji spasiteljem Intera. 

UEFA ga obasipa naslovima, Talijani naslovnicama

Druga uzastopna pobjeda prvaka Italije nad senzacijom natjecanja Sheriffom (3:1) nosi Brozovićev potpis, ali nastup u drugom trijumfu je možda najbolja partija Epic Broza u gotovo sedam godina u Interu. Prvi Interov gol je sjajno postigao, a ostala dva efektno namjestio. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Gazzetta: Dajte mu novi ugovor, i to odmah

Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski list, također je Brozovića izabrala za igrača utakmice te ga ocijenila sa 7.5. Kod škrtih Talijana ova ocjena rezervirana je samo za velemajstore i takve partije. U obrazloženju zašto ga je tako počastila Gazzetta navodi: "Njegov gol bio je fenomenalni otvarač za konzerve, to je gol kojim je ubio senzaciju Lige prvaka. Dajte mu novi ugovor, i to odmah."

Talijani ovo pišu jer je prije dva tjedna, neposredno pred prvu odlučujuću utakmicu protiv Sheriffa, u trećem kolu Lige prvaka, Interov izvršni predsjednik Beppe Marotta izjavio: "Brozović? U Interu će ostati samo igrači koji žele biti s nama." Dva sata kasnije Inter je pobijedio u meču u kojem je morao dobiti senzaciju Lige prvaka kako bi zadržao šansu za prolazak skupine. UEFA je igračem utakmice proglasila Marcela Brozovića. Njemu na ljeto završava ugovor s Interom, u koji je došao iz Dinama u siječnju 2015. za osam milijuna eura.

Brozović je na prekretnici

Sedam godina i 257 utakmice za Inter kasnije, Brozović je na prekretnici. Za 12 dana navršava 29 godina, dakle zadnji mu je tren za posljednji veliki transfer karijere. Transfermarkt nezamjenjivog veznjaka prvaka Italije i reprezentacije Hrvatske procjenjuje na 40 milijuna eura, a najveći svjetski klubovi ga žele.

Brozović ima kamo otići, ali mu se ostaje u Interu. Naravno, uz osjetnu povišicu. Nicolo Schira, pouzdani izvor s mercata, prije dva tjedna otkrio je da je u Milano na sastanak s vodstvom kluba došao Ivan Brozović, igračev otac i zastupnik. Tema pregovora je produljenje ugovora do 2025. Inter želi da Brozović ostane, ali mu nudi godišnju plaću od 4.5 milijuna eura te bonuse, dok Brozović senior traži 6 milijuna eura godišnje fiksno. Očito još ništa nisu dogovorili.

"Hrvat je bizaran tip i za*ebant, ali je i igrač odluke te nezamjenjiv"

Zato Gazzetta nakon još jedne velike Brozovićeve partije proziva Inter: "Potpišite s njim bez odlaganja! Hrvat je bizaran tip i za*ebant, ali je i igrač odluke te nezamjenjiv. Ovo je posljednji od toliko puta da je Inter iz oluje izveo u mirne vode. Inter je blizu prvom prolasku u nokaut-fazu Lige prvaka zahvaljujući briljantnoj utakmici Marcela Brozovića. Sada je na potezu Inter."

Slijedi dvostruka gastronomsko-vatrena metafora: "Igrač koji mu je toliko puta vadio kestenje iz žerave je najvrući krumpir na stolu Nerazzurra. Hrvat je evidentno nezamjenjiv i s Barellom na sredini tvori neiscrpnu elektranu energije, ali Inter još s njim nije potpisao ugovor. Nakon ovakve Brozovićeve utakmice te zato što se opasno približilo vrijeme u kojem može sam pregovarati s drugim klubovima, Inter mora krenuti u komplicirane pregovore, i to odmah."
 

Pročitajte više