Gazzetta: Mourinho će spašavati Real, a Conte United

Foto: EPA

JOSE MOURINHO nikada nije ostavio zatvorena vrata na stadionu Santiago Bernabeu kada je odlazio, a sada bi mu se to moglo isplatiti. Ugledni talijanski dnevnik Gazzetta dello Sport javlja danas o velikom preokretu u trenerskoj krizi koja potresa Real Madrid ovih dana.

Julen Lopetegui u ponedjeljak je dobio otkaz, njegovo mjesto privremeno je zauzeo Santiago Solari, dojučerašnji trener Castille, i to samo jer Antonio Conte nije uspio pronaći zajednički jezik s upravom Reala. Florentino Perez mu, kako navode Talijani, zamjera što je imao izuzetno loše odnose s igračima poput Diega Coste, Davida Luiza, ali i Edena Hazarda. 

Jednim dijelom zbog njih je napustio Chelsea, a Perez u narednim prijelaznim rokovima cilja upravo na Hazarda oko kojega želi graditi neke nove Galacticose. Za Contea, jasno je, u takvim planovima nema mjesta.

Ali ima za Josea Mourinha, koji je bio relativno uspješan na klupi Kraljevskog kluba donijevši u periodu od 2010. do 2013. godine nekoliko trofeja u klupske vitrine. Gazzetta uvjerava da je Perez spreman čekati na Mourinhov otkaz u Manchester Unitedu i jedini karizmatičnog Portugalca vidi kao čovjeka koji može vratiti ovaj ruševni Real tamo gdje pripada.

U tom slučaju, Antonio Conte bit će prvi kandidat za klupu Crvenih vragova. Glavni zadatak bit će mu sličan Mourinhovom, a to je počistiti nered koji je upravo Portugalac napravio u posljednje tri godine na Old Traffordu.

Pročitajte više