Pola Europe se bori za Gvardiola, a jedan velikan o tome i ne razmišlja

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL zaludio je nogometni svijet nastupima za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Mladi branič posebno je blistao na utakmici protiv Belgije te će vjerojatno u jednom od dva naredna prijelazna roka napustiti Leipzig i potpisati za neki od najvećih europskih klubova.

Ovog ljeta se Gvardiol povezivao s Chelseajem, ali je na kraju ipak ostao u Njemačkoj i produljio ugovor. Španjolski mediji javljaju da se u borbu za Gvardiola uključio aktualni europski prvak Real, a britanski Standard piše da su osim Chelseaja i Reala zainteresirani i Barcelona i Manchester City.

Bayern zasad nije u priči

Sada se oglasio i novinar Sky Sportsa Florian Plettenberg koji tvrdi kako jedan od klubova koji su zainteresirani za Gvardiola nije i Bayern. Iako se u njemačkoj puno pisalo o tome da Gvardiol u ugovoru s RB Leipzigom ima klauzulu prema kojoj može napustiti klub za 45 milijuna eura, stigao je niz demantija. 

Jedan od novinara koji su demantirali tu tvrdnju je i sam Plettenberg, ali je zato potvrdio pisanja španjolskih medija o interesu ranije spomenutih klubova te je samo kratko dodao kako s Bayernom nema kontakata.

Pročitajte više