Giampaolo napušta Sienu, Jajalov status upitan!?

UNATOČ relativno kvalitetnoj sezoni Siene i njenog glavnog stratega Marca Giampaola u Serie A, čini se da je njihovom "braku" došao kraj. Prisjetimo se, Siena je nakon 38. kola završila sezonu na 14. mjestu sa 44 boda, deset više od zone ispadanja, a samo tri manje od sredine tablice.

"Trener Marco Giampaolo rekao mi je da ne želi više raditi ovdje na Artemio Franchiju", izjavio je danas predsjednik Siene Giovanni Lombardi Stronati, istaknuvši kako će još razgovarati s Giampaolom te ga pokušati nagovoriti da ostane.

Ova borba s trenerom došla je bivšem klubu našeg Igora Tudora u najgore vrijeme. Naime, u trenucima kada se treba sva pažnja usmjeriti na prijelazni rok i pojačavanje momčadi, oni se moraju zamarati statusom trenera i njegovim eventualnim nasljednikom.

Upitan status Mate Jajala

Sve ovo nikako ne pogoduje ni hrvatskom veznjaku Mati Jajalu, koji je prije desetak dana potpisao četverogodišnji ugovor sa Sienom. Kako je mladi Korpivničanac bio isključivo želja Marca Giampaola, pitanje je u kakvom će se statusu naći ukoliko zaista dođe novi trener i hoće li na njega ovaj uopće računati.

Uglavnom, unatoč basnoslovnom transferu od dva milijuna eura za hrvatske prilike, pogotovo iz tako malog kluba kao što je Slaven, Jajalo se sada ne nalazi u idiličnoj situaciji i sigurno premišlja je li možda bolje bilo da je prihvatio ponudu Zdravka Mamića i došao u Maksimir.

V.B.
Foto: Cropix/ AFP

Pročitajte više