NBA LIGA

Giannis triple-doubleom pokvario debi tandema Harden-Westbrook

Foto: Getty Images / Guliver Image

DEBI najčudnijeg udarnog tandema u NBA ligi završio je porazom. Houston Rockets izgubili su kod kuće od Milwaukee Bucksa 117:111.

James Harden i Russell Westbrook odigrali su prvu utakmicu kao suigrači otkako je Brada 2012. trejdom iz Oklahoma Cityja završio u Houstonu. Ovog mu se ljeta u Teksasu pridružio Westbrook, kojeg su Rocketsi doveli u zamjenu za Chrisa Paula.

No otkako su se razdvojili, njih su dvojica postali dva najdominantnija igrača s loptom, ne samo današnjice nego u povijesti NBA lige, pa se s pravom nameće pitanje kako će zajedno funkcionirati.

Harden je zabio 19 poena, promašivši 11 od 13 šuteva iz igre, ali je pogodio svih 14 slobodnih bacanja te podijelio 14 asistencija i uhvatio sedam skokova. Westbrook se zaustavio na 24 poena, sedam dodavanja i čak 16 skokova. Još će im trebati puno uigravanja i žrtvovanja jedan za drugoga da Rocketsi izvuku maksimum iz ovog neobičnog dvojca.

Buckse je očekivano predvodio MVP prošle sezone Giannis Antetokounmpo, triple-doubleom od 30 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Dragan Bender odlukom trenera nije bio među 13 igrača Bucksa u zapisniku.

Pročitajte više