Giovanni Rosso iz Maccabi Haife u Maccabi Tel Aviv

NAJPOZNATIJI inozemni igrač izraelskog nogometa i bivši hrvatski reprezentativac Giovanni Rosso, na jučerašnjem je prvom treningu Maccabi Tel Aviva uspio skupiti oko 4 tisuće navijača. Galacticosi su na treningu, uz Rossu, skupili više navijača nego neke utakmice izraelske lige odigrane prošle sezone.

Rosso je do nedavno igrao u Maccabi Haifi, a od ove sezone igra za Maccabi klub iz Tel Aviva. Pored Rosse, Galacticosi su u klub vratili "srećonošu" Avia Nimnia, koji se vratio nakon dvije godine provedene u jeruzalemskom Beitaru, te Eyala Berkovica koji se u klub vratio nakon 9-godišnjeg igranja na Otoku.

Pored pojačanog napada, Maccabi u novu sezonu ulazi s dvojicom novih igrača. Riječ je o Nigerijcu  Blessingu Kakuu, bivšem veznjaku Bolton Wanderersa, Aviu Yehielu, bivšem braniču Hapoel Petah Tikvaha, te Brazilcu Joseu Duarteu, napadaču iz Nazareta.

S čak 40 milijuna novih izraelskih šekela (oko 8.7 milijuna američkih dolara) koliko je vlasnik Maccabi TA Loni Herzikovic namijenio za ovogodišnji proračun kluba, Galacticosi definitivno namjeravaju osvojiti iduće prvenstvo.

Spomenimo da je ovim proračunom momčad iz Tel Aviva postala jednom od najskupljih momčadi izraelske nogometne povijesti.

Pročitajte više