Girona slavila u utakmici s tri penala i preskočila Barcelonu na drugom mjestu

Foto: EPA

U PRVOM subotnjem susretu 33. kola španjolske La Lige nogometaši Girone su u gostima svladali Las Palmas 2:0. Girona je tako došla na 71 bod i barem privremeno preskočila Barcelonu, koja je sada treća sa 70 bodova. Katalonci će svoju utakmicu 33. kola odigrati u ponedjeljak protiv Valencije.

Las Palmas je mogao povesti već u osmoj minuti, ali udarac s bijele točke Sandra Ramireza je obranio gostujući vratar Paulo Gazzaniga. U 26. minuti ni Girona nije realizirala jedanaesterac jer je domaći vratar Alvaro Valles obranio udarac Artema Dovbika, ali je na odbijenu loptu natrčao David Lopez i postigao pogodak vodstvo Girone.

Girona je pobjedu potvrdila u 57. minuti kada je opet dosuđen jedanaesterac, a ovaj put je Ukrajinac Dovbik, prvi strijelac La Lige, bio precizan. Dovbik je u posljednje četiri ligaške utakmice postigao pet golova.

Real uvjerljivo vodeći u La Ligi

Vodeći Real Madrid ima čak 13 bodova više od Girone te ide prema naslovu prvaka. Las Palmas je ostao na 13. mjestu, ali je upisao već šesti ligaški poraz u nizu.

Četiri utakmice se igraju u nedjelju, a parovi su Cadiz - Mallorca, Granada - Osasuna, Villarreal - Rayo Vallecano i Betis - Sevilla. Posljednja utakmica kola odigrat će se u ponedjeljak, a sastaju se Barcelona - Valencia.

Pročitajte više