NAVIJAČI ŽELE PROSINEČKOG Samo šest posto glasalo za Zlatka Dalića

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOVI hrvatski izbornik je Zlatko Dalić. Bivši igrač Hajduka, Veleža i Varteksa trenersku karijeru izgradio je u Aziji, osobito u Al-Ainu iz Abu Dhabija kojeg je u tri godine odveo do vrha azijskog klupskog nogometa.

Dalić će na klupi naslijediti Antu Čačića i vodit će momčad već u ponedjeljak u Kijevu u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska ne smije izgubiti želi li u dodatne kvalifikacije, a s pobjedom može biti i prva, ako Kosovo izbjegne poraz u Reykjaviku.

Poraz bi, pak, značio treće mjesto i kraj kvalifikacija. I dok se Dalić nametao kao dobro i najdostupnije rješenje, čitatelji Indexa su mu u velikoj anketi dali samo 6 posto od više od 22.000 glasova.

Najviše je dobio azerbajdžanski izbornik Robert Prosinečki, kojeg bi bilo dosta teško nagovoriti, a još teže platiti da preuzme kormilo reprezentacije. Legendarni Žuti u Azerbajdžanu radi bez ikakvog pritiska i imperativa, daleko od zbivanja u hrvatskom nogometu, a pritom zarađuje 1,2 milijuna eura godišnje.

 

Drugi u anketi bio je mudri Matjaž Kek koji bi jako dobro razmislio želi li se primiti takvog posla kao što je biti hrvatski izbornik. Kek ima jako puno iskustva, a odveo je i Sloveniju u Južnu Afriku 2010. godine i jako dobro je već upoznat s odnosima u Hrvatskoj. Ipak, teško ga je bilo očekivati na klupi.

Neuništivi Ćiro Blažević je treće plasirani u našoj anketi s 13 posto glasova, a Zoran Mamić i Kruno Jurčić dobili su pet posto.

Pročitajte više