Glazer kupio 75 posto Man. Uniteda, navijači najavljuju nerede

AMERIČKI tajkun i vlasnik NFL momčadi Tampa Bay Buccaneers, Malcolm Glazer, uspio je kupiti čak 75 posto dionica legendarnog Premierligaša Manchester Uniteda, što mu daje potpunu kontrolu nad klubom.

Kako javlja Reuters, neimenovani ali pouzdani izvor potvrdio je da je Glazer sada u vlasništvu 75 posto dionica Manchester Uniteda, pa sada može skinuti dionice kluba s burze.

BBC piše kako je na londonskoj burzi u ponedjeljak kupljeno dionica Manchester Uniteda u vrijednosti od oko milijarde dolara, a ako je kupac zaista Glazer, to bi značilo da Amerikanac s Unitedom može napraviti doslovno štogod mu padne napamet, pa tako i prebaciti svoje ostale dugove na račun kluba.

Ukoliko je informacija o akviziciji 75 posto dionica Man. Uniteda istinita, to bi značilo da ostali dioničari praktički ne mogu nimalo utjecati na Glazerove odluke.

Navijači Uniteda gnjevno su dočekali ovu vijest, te su najavili masovne proteste na subotnjoj utakmici finala FA Kupa u Cardiffu.

"Dva navijača koja su utrčala na teren izazvala su popriličnu strku na utakmici Liverpool – Chelsea, zamislite kako će tek biti kad na u subotu u Cardiffu na teren uđu stotine navijača." - zaprijetio je potpredsjednik navijačkog kluba dioničara Uniteda, Oliver Houston.

Pročitajte više