Goal: Arsenal bi htio dovesti Barceloninu zvijezdu, ali to si ne može priuštiti

Foto: EPA-EFE

PREMA pisanju engleskog portala Goal.com, Arsenal bi želio pojačati svoju obranu sljedećeg ljeta kupnjom Barceloninog stopera Samuela Umtitija, ali vjerojatno ga neće moći platiti.

Umtitijeva vrijednost na Transfermarktu iznosi 70 milijuna eura, a Arsenalov budžet za kupnju igrača sljedećeg ljeta trebao bi se kretati oko 80 milijuna. Katalonci bi vjerojatno tražili i veći iznos za usluge francuskog stopera, a Topnici to jednostavno neće moći platiti.

Zbog problema s koljenom Umtiti ove sezone nije igrao pet mjeseci, a nastupio je u samo 12 utakmica. U posljednja dva mjeseca igra svaku drugu ili treću utakmicu pokušavajući se vratiti u formu.

Kada je zdrav, Umtiti je jedan od najboljih svjetskih stopera. Stigao je 2016. u katalonski klub iz Lyona i zajedno s Gerardom Piqueom oformio teško probojan stoperski par. 

De Ligt i Lenglet guraju ga iz Barcelone

Ipak, Barcelonina želja iz Ajaxa, uz afirmaciju još jednog stopera Barce, dovela je njegovu budućnost na Camp Nouu pod znak pitanja. Katalonci bi jako htjeli Matthijsa de Ligta, jednog od najperspektivnijih svjetskih stopera i junaka pobjede Ajaxa protiv Juventusa kojom je nizozemski klub izborio polufinale Lige prvaka. Za njega će trebati izdvojiti 75 milijuna eura, a jedan od načina prikupljanja sredstava mogla bi biti prodaja Umtitija.

Clement Lenglet također je izvrsno zamijenio francuskog kolegu u obrani Barcelone, što je još jedan razlog zašto bi ga Katalonci mogli prodati. S obzirom na to da je Arsenalu očito preskup, ne treba zanemariti Juventus i Manchester United koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. S druge strane, Topnici su se okrenuli jeftinijoj alternativi.

Njemački mediji pišu da je Arsenal zainteresiran za dovođenje stopera Mainza Jean-Philippea Gbamina. Njegova vrijednost kreće se oko 35 milijuna eura, što bi bila puno prihvatljivija opcija za, u odnosu na englesku konkurenciju, siromašni budžet Topnika.

Novi stoper je imperativ u Arsenalu jer Shkodran Mustafi nije opravdao očekivanja i mogao bi napustiti klub ovog ljeta. Laurent Koscielny, Sokratis Papastathopoulos, Konstantinos Mavropanos i ozlijeđeni Rob Holding trenutno su jedine stoperske opcije u momčadi Unaija Emeryja.

Pročitajte više