Gobac: Červar će otići ponude li mu Makedonci bolji ugovor

HOĆE li Lino Červar ostati na klupi hrvatske reprezentacije, još uvijek je nejasno. Izbornik jučer nije s rukometašima sletio u Zagreb, već je iz Austrije produžio za Skopje, gdje ga očekuju klupske obveze u Metalurgu. Makedonci obožavaju Červara i nije tajna da bi ga željeli za izbornika.

"Razočaran sam reakcijom hrvatske javnosti. Razgalio sam Hrvate šestom medaljom u šest godina i tražio sam više poštovanja i očekivao oduševljenje, ali Hrvatska je ovo primila kao nešto normalno i vrlo ozbiljno razmišljam da prihvatim makedonsku ponudu", izjavio je Červar makedonskim novinarima nakon povratka u Skopje poslije Europskog prvenstva.

Za komentar Červarovih izjava zamolili smo Zorana Gopca.

"To je tržišna utakmica, nemamo se namjeru natjecati s Makedoncima. Drugim riječima, ako mu tamošnji savez ponudi bolje uvjete nego mi, Červar može otići. Njegovo je pravo da izabere", rekao nam je Gobac.

Na pitanje znači li to da je moguć povratak nekih otpisanih igrača poput Metličića ili Špoljarića, Gobac je ponudio kurtoazan odgovor:

"Ni za jednog igrača vrata reprezentacije nisu zatvorena. Svi oni se mogu naći u momčadi za Svjetsko prvenstvo. Na njima je da rade i igraju što bolje, a stručni stožer će odlučiti tko je kadar za reprezentaciju", zaključio je Gobac.

Pročitajte više